• rkWestland
  • > Nieuws
  • > Gezocht….beeldmateriaal over 110 jaar Parochie Honselersdijk

Gezocht….beeldmateriaal over 110 jaar Parochie Honselersdijk

26 mei 2017 - Honselersdijk

Dit jaar bestaat de Onze Lieve Vrouw van Goeden Raad parochie in Honselersdijk 110 jaar, en het huidige kerkgebouw 90 jaar. Dit zal gevierd worden tijdens het Patroonsfeest op 17 september. Een week hiervoor hebben wij Open Monumentendag. Tijdens de Open Monumentendag van 2016 heeft u al gezien hoe wij van “Veiling tot Kerk gingen”, dit jaar zal een feestelijke tentoonstelling plaatsvinden die terugkijkt op een eeuw Katholieke Kerk in Honselersdijk. Vroeger kon men niet zomaar plaatsnemen op een leuk plekje in de kerk, maar ging dit op basis van betaald plaatsgeld. De notabelen hadden een prominentere plaats in de kerk dan de mensen die zich dat niet konden veroorloven. Dit alles sluit perfect aan op het thema “Boeren, burgers, buitenlui” van Monumentendag dit jaar.

De kerk beschikt over een uitgebreid archief, maar is voor deze tentoonstelling op zoek naar foto’s, video’s, bijzondere artikelen die passen bij 110 jaar parochie. Heeft u thuis nog iets wat gebruikt, gekopieerd mag worden? Denk hierbij aan bijzondere levensmomenten, zoals een huwelijk in de kerk, misschien is de hele familie wel getrouwd in onze kerk? Eerste Heilige Communie, Vormsel, wellicht zelfs beeldmateriaal van een uitvaart? Met alles dat betrekking heeft op onze kerk zijn wij blij!

U kunt voor het aanmelden van uw materiaal contact opnemen met Angela Valentin-van Beek, a.valentinvanbeek@gmail.com of via telefoonnummer 0174-624038 (bij voorkeur in de avond). Uiteraard zal zorgvuldig worden omgegaan met de materialen.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.