Fietsen en wandelen in VERBONDENHEID

24 juni 2016 -

In het kader van het eerste lustrum van de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin wordt er op zondag 3 juli een wandel- en fietstocht georganiseerd. Vanuit alle 12 kerken van de parochiefederatie vertrekken parochianen per voet of per fiets naar Naaldwijk voor een viering van VERBONDENHEID. Tijdens de viering krijgen de jongeren die deelnemen aan de Wereldjongerendagen in Krakau de pelgrimszegen. De viering begint om 15.00 uur in de St. Adrianuskerk, Molenstraat 29 te Naaldwijk.

VERTREKTIJDEN:

Honselersdijk om 13.30 uur vanaf kerkplein
De Lier om 13.00 uur voor de wandelaars vanaf het kerkplein
Maasdijk om 14.00 uur met de fiets vanaf de Jacobuskerk
Heenweg om 13.30 uur met de fiets vanaf Lambertuskerkje
Hoek van Holland   om 13.30 uur met de fiets vanaf Egbertuskerk
Monster om 13.30 uur de wandelaars, om 14.00 uur de fietsers, vanaf kerkplein
Wateringen
     (Jan de Doper)

om 13.30 uur voor de fietsers vanaf het kerkplein


Op de dag dat vijf jaar geleden het pastoraal team van de parochiefederatie werd geïnstalleerd, worden we uitgenodigd om met elkaar op zoek te gaan naar wat jij in jouw leven ervaart als verbondenheid. Vanuit alle R.K. kerken van onze federatie trekken we per voet of per fiets naar de St. Adrianuskerk te Naaldwijk om daar door de Poort van Verbondenheid te gaan, te vieren en te gedenken. Voor de parochianen van de St. Adrianus zal een wandeling rond en door Naaldwijk gehouden worden.

Op onze tocht zullen er een aantal stiltemomenten zijn waarop we even stil staan (letterlijk!) bij een vraag/opdracht/aandachtspunt ter overweging of om samen te delen. Kunnen we inspiratie bij Jezus vinden, of is dat ‘uit de tijd’. En hoe helpen we elkaar daarmee? Erkennen we dat we die hulp soms nodig hebben en willen we dat wel? Het gaat om ons onderlinge verbond als parochies, onze verbondenheid met God als kerk en persoonlijk. Want: ‘Je eigen broek ophouden’ is uitstekend, maar wat als het niet meer lukt, zowel privé als in de parochiegemeenschap? Hoe ga je/gaan we daar in het dagelijkse leven mee om? Hoe kijken we naar de toekomst? Trek je je terug op jezelf, met het risico op vereenzaming? Of zoek je elkaar juist op en ontdekt zo nieuwe levenskracht en vreugde.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.