Even voorstellen........ priesterstudent Eli Stok

21 oktober 2015 -

Van september tot juni loop ik als priesterstudent stage in parochiefederatie Sint Franciscus, tussen duin en tuin. Ik ben Eli Stok, 25 jaar en nu in het vijfde jaar van mijn opleiding. Van huis uit ben ik kerkbetrokken, maar niet katholiek opgevoed. Door veel te lezen raakte ik echter diep onder de indruk van de traditie en het gedachtegoed van de katholieke Kerk. Vandaar dat ik op 18-jarige leeftijd werd opgenomen in de volledige ‘communio’.

Na de middelbare school ging ik filosofie studeren in Middelburg en Leuven. In die tijd ging ik graag naar de Mis, maar ik was niet bezig met de vraag hoe ik me verder zou kunnen inzetten voor de kerk. Daar kwam verandering in, toen ik in Leuven een Amerikaans seminarie leerde kennen. De gastvrije en gelovige sfeer sprak me erg aan. Tijdens de plechtige diakenwijding van drie seminaristen, niet veel ouder dan ik, werd ik geraakt. De toewijding in hun houding, de vreugde op hun gezicht, zetten mij aan het nadenken over mijn eigen roeping. Uiteindelijk leidde dat ertoe dat ik een oriëntatiedag bezocht en me aanmeldde voor de priesteropleiding.

De afgelopen vier jaar heb ik theologie gestudeerd aan het Grootseminarie St.-Willibrord in Vogelenzang (de ‘Tiltenberg’), toen nog een leefgemeenschap van priesterstudenten uit verschillende bisdommen. Het waren waardevolle jaren van bezinning en vorming, van samen leven, samen studeren en samen bidden. Ook waren er stages waar we al enige ervaring opdeden met het werk in de parochie. Inmiddels ben ik verhuisd naar Vronesteyn (Voorburg), het diocesaan centrum voor priester- en diakenopleiding. Ook ben ik sinds begin september actief als stagiair in de federatie, vooral in Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk en De Lier. Ik heb van u veel positieve reacties gehad en voel me welkom, bedankt daarvoor! Ook vind ik het mooi om de betrokkenheid van velen bij de parochie te ervaren, om nog maar te zwijgen van de vrijgevigheid. Nu ik de Westlandse druiven heb geproefd, hoef ik geen andere meer!
Ik heb goede hoop dat de stage vruchtbaar zal zijn, zodat ik hopelijk later als priester ‘naar Zijn hart’ de kerkgemeenschap kan dienen. Daarvoor vraag ik uw gebed en sta ik altijd open voor uw advies.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.