Even voorstellen! Marianne Hoogervorst

29 januari 2013 -

Graag wil ik mij even voorstellen. Ik ben pastor M. Hoogervorst -pastoraal werkster en als zodanig 16 jaar werkzaam geweest in het bisdom Rotterdam. Sinds 1½ jaar ben ik met pensioen. Mijn man en ik waren op 26 juni 2011 40 jaar getrouwd. Helaas is hij kort daarna, op 20 augustus, overleden. Wij hebben twee volwassen kinderen en vier kleinkinderen.

Voordat ik theologie ging studeren, was ik vele jaren werkzaam in het basisonderwijs. Het zal dan ook geen verbazing wekken dat de catechese (= geloofsopvoeding) mijn eerste aandachtspunt is geweest in mijn werk voor de Kerk. Ik geef ook al ruim 20 jaar les aan de pastorale school. Een dienstverlening van het bisdom aan alle vrijwilligers in de parochies die zich willen scholen in een bepaalde discipline.

Voor sommigen onder u ben ik geen onbekende. Mijn eerste benoeming in 1995 was in het dekenaat Westland. Daar werkte ik als catecheet en begeleidde 20 basisscholen met hun catechese. Na 4½  jaar werd ik benoemd in het basispastoraat in de parochies van Nootdorp en Pijnacker. Daar ben ik 8½  jaar werkzaam geweest. In mei 2008 ben ik gevraagd om als pastoraal werkster aan de slag te gaan in de parochies van Leiderdorp - Zoeterwoude Rijndijk - Zoeterwoude Dorp en Stompwijk. Daar ben ik op 1 september 2011 met pensioen gegaan. Sinds die tijd heb ik in het Westland drie cursussen gegeven. In Wateringen heb ik een lectorencursus gegeven en in Monster en Wateringen hebben samen 19 mensen deelgenomen aan een toerustingscursus rouwbegeleiding. Ook ben ik enkele keren voorgegaan in het Westland om in te vallen voor mijn zieke collega Marjo Lommerse. Zo komt het dat mijn naam niet geheel onbekend is. Zo komt het dat mijn naam niet geheel onbekend is.

Het pastorale team en het federatiebestuur hebben mij gevraagd om een deel van het werk wat is blijven liggen door de langdurige afwezigheid van Marjo, op mij te nemen. Concreet gaat het om het uitwerken van de catecheseplannen die vastgelegd zijn in het pastorale beleidsplan. Het gaat hier om de geloofsopvoeding van kinderen in de basisschoolleeftijd. Wat gebeurt er op dit gebied in het Westland, wat is gewenst en wat is daar voor nodig? Voor mij de taak een antwoord te vinden op deze vragen. Daarvoor ben ik benoemd voor één dag in de week  ingaande op 1 januari 2013 tot uiterlijk 30 juni 2013.

Werkt u met kinderen in de Kerk of heeft u zelf kinderen in deze doelgroep dan zult u de komende maanden nog van mij horen. Heeft u suggesties op het gebied van geloofsopvoeding laat het mij dan weten. Alle ideeën zijn van harte welkom.

Mw. M. Hoogervorst p.w.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.