Er leiden vele wegen naar Rome.

02 juli 2012 -

Het is al weer bijna 4 jaar geleden dat wij (Wim Boekestijn, Robin en Abram de Vos) in Maasdijk op de fiets stapten om naar Santiago de Compostella te gaan. Na vier weken en een kleine 3000 kilometer kwamen we toen moe, maar zeer voldaan aan.

Toen wisten we al: dit moet een vervolg gaan krijgen. En dus werden de plannen gesmeed. Op zaterdag 21 juli, tijdens de viering van het Patroonsfeest, ontvangen we de pelgrimszege in de Jacobus kerk en ons eerste stempel in de pelgrimspas. Zondag 29 juli stappen we dan op de fiets, met het Spektakel feest in de benen en het hoofd en is Rome ons einddoel. De route zal ons door Nederland, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Italië voeren. Onderweg zullen we dus de nodige obstakels moeten overwinnen zoals de Alpen en de Apennijnen, maar ook de Italiaanse zomerhitte. Als alles gaat zoals de planning is zullen we rond de 2300 kilometer op de teller hebben staan als we, na drie weken fietsen, het Sint Pietersplein in Rome opdraaien en daar ons laatste stempel kunnen ophalen in onze pelgrimspas. Dan kunnen we nog een weekje vakantie vieren net buiten Rome, voordat we het vliegtuig weer naar huis nemen. In 2008 hebben we ruim 10.000 euro bij elkaar gefietst voor de stichting EAST AFRICAN CARE. Daar zijn toen drie latrines en drie waterputten van gebouwd in het Kwale district in Kenia. Nu willen we proberen om geld bij elkaar te fietsen voor een FLOFLO, een soort mobiele boor voor waterputten die door mankracht wordt bediend, Hierdoor kan er tot grotere dieptes worden geboord, waardoor er een grotere zekerheid is op water. Hand gegraven putten gaan minder diep en vallen bij extreme droogte droog. Ons doel is om 1 FLOFLO bij elkaar te fietsen, goed voor minimaal 10 waterputten en om 1 put helemaal in te richten, klaar voor gebruik. Ons streefbedrag is dan ook minimaal € 6000,- Als de interesse is gewekt voor ons initiatief verwijzen we jullie naar onze weblog: www.vanmaasdijknaarrome.reismee.nl/.

Hier zijn we ook weer te volgen onderweg en hopen we weer dagelijks verslag te doen van onze bevindingen onderweg. De kick van 2008, de relatie met EAC, de reacties en steun van vele en het “onbekende”avontuur leiden ons op de weg naar Rome.
Wim, Robin en Abram.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.