Eerste priesterwijding in vijf jaar in Rotterdam

17 november 2014 -

Op zaterdag 15 november 2014 wijdde Mgr. Van den Hende door handoplegging en gebed vier mannen. De bisschop wijdde Bouke Bosma (48) tot priester voor het bisdom Rotterdam. De bisschop wijdde Jos van Adrichem (49), Iwan Osseweijer (35) en Bertran van Paassen (47) tot diaken. Bertran van Paassen zal later ook de priesterwijding ontvangen.

De wijding vond plaats tijdens een plechtige eucharistieviering in de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal die begon om 11.00 uur. De viering werd bijgewoond door vele gelovigen uit het hele bisdom, ruim 1.100 mensen. De viering stond geheel in het teken van de wijdingen. “Dat Gij velen roept om U in de Kerk van Rotterdam als diaken en priester te dienen,” baden de aanwezigen onder meer.

Mgr. Van den Hende omschreef de Kerk als een levend lichaam (Romeinen 12, 4), waarbij er altijd groei mogelijk is. “We moeten ons verbinden met het evangelie. Door de heilige Geest kunnen gebeurtenissen plaatsvinden die leiden tot nieuwe groei en vitaliteit. Groei in aantallen en groei wat betreft onze band met de Heer: eenheid van geloof, gemeenschapszin en dienst aan de naaste.”

Er vinden met enige regelmaat wijdingen plaats voor het bisdom Rotterdam. De laatste wijdingen waren in juni 2013 toen de bisschop Bertijn Prins en Franck Baggen tot diaken wijdde. De laatste priesterwijding voor het bisdom Rotterdam vond plaats in 2009.

“Het blijft een genade Gods om nieuwe wijdelingen te mogen verkrijgen voor de Kerk van Rotterdam,” aldus de bisschop.

Bouke, Bertran, Jos en Iwan ontvingen hun vorming via Centrum Vronesteyn, het centrum voor de Priester- en de diakenopleiding in het bisdom Rotterdam. Centrum Vronesteyn coördineerde ook hun opleiding, die ze merendeels volgden aan de Priester- en Diakenopleiding Bovendonk.

Bij de start van het studiejaar 2014-2015 waren er 6 priesterkandidaten en 8 diakenkandidaten voor het bisdom Rotterdam. Nu Bouke, Bertran, Iwan en Jos zijn gewijd, telt het bisdom Rotterdam 4 priesterkandidaten en 6 diakenkandidaten.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.