Een Paulusreis naar Griekenland

13 december 2013 -

Een jaar geleden waren de plannen er al om in 2013 zo'n reis met parochianen te organiseren. Toen was er echter te kort tijd om alles rond te krijgen en ging de reis niet door. Nu willen we het nogmaals proberen en zijn we van plan om in 2014 een reis door Griekenland "in de voetsporen van Paulus" te gaan maken. Deze vakantiereis "in de voetsporen van Paulus" staat gepland voor de eerste helft van oktober 2014, en zal ongeveer 1600 euro per persoon gaan kosten. Zoals degenen die op eerdere reizen zijn mee geweest, weten, is in dit bedrag vrijwel alles inbegrepen, tot de lunches, de luchthavenbelasting en fooien toe. Het is een 12-daagse vliegreis naar Griekenland en met een touringcar zullen er diverse plaatsen op het vaste land en de Peloponnesos bezocht worden. Op verschillende plaatsen is ook de apostel Paulus geweest; andere zijn bloeiende centra van het christendom geworden. De tocht gaat langs Athene, Korinthe, Delfi, Tessaloniki, Filippi, de meteorakloosters en het klooster van Ossias Loukas; en ook de zee en het strand zal niet overgeslagen worden. Kortom, het is een boeiende en zeer gevarieerde reis. Als reisleider zal meegaan pastor Ruud Visser; hij heeft in het verleden al meer reizen met parochianen uit het Westland geleid. Hij zal ook als voorbereiding op de reis een aantal avonden met de deelnemers vooraf samenkomen. 

Aangegeven is als periode van deze vakantiereis: de eerste helft van oktober; de exacte vertrekdatum en dag van terugkeer zijn nog niet bekend. Ook de hoogte van de reissom staat nog niet definitief vast; er wordt geraamd een bedrag van ongeveer 1600 euro per persoon. Veel hangt af van het aantal parochianen dat meegaat. Daarom is het van belang, dat de organisatoren van deze reis zo spoedig mogelijk te horen krijgen, of er belangstelling is voor deze Paulusreis naar Griekenland. 

Bent u geïnteresseerd, meldt u dan tot uiterlijk 31 januari a.s. aan. U krijgt dan begin februari bericht over een informatieavond; op die avond krijgt u nadere gegevens en kunt u uw vragen stellen.
De aanmelding kan plaats vinden:
*   op de maandagochtenden van 09.30 tot 12.00 uur per telefoon 0174-213253 van het parochiesecretariaat van de H. Machutus te Monster,
*   per email: cobyz@caiway.nl
*   per tel.nr. 0174-246318 (privé).
 
Hartelijke groet, mede namens pastor Ruud Visser,
Coby v.d.Zalm, parochiaan en medeorganisator.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.