Dodenherdenking levend houden.....

01 mei 2013 -

Jong en oud is het er wel over eens… het blijft de moeite waard om op 4 mei stil te staan bij diegenen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. In Poeldijk willen we deze traditie ‘levend’ houden door ook jongere generaties te betrekken bij de Dodenherdenking in ons dorp. Zo zal dit jaar, tijdens de oecumenische herdenking o.l.v. ds. Molenaar en pastor Kwee, het Poeldijks Jongeren Koor een muzikale bijdrage leveren met o.a. een lied van Marco Borsato. Ook zal er een interview worden vertoond van een aantal Poeldijkse inwoners die vertellen over hun persoonlijke beleving van 4 mei.

Even voor acht uur verlaten we de kerk en gaan, begeleid door Pius X en leden van Scouting Poeldijk, gezamenlijk naar de begraafplaats. Daar verzamelen we ons rondom het graf van onze Poeldijkse oorlogsslachtoffers, luisteren naar de ‘Last Post’ en wachten op de acht klokslagen, gevolgd door twee minuten stilte… we leggen kransen en zingen o.l.v. Pius X ons volkslied. Dan verlaten we in stilte de begraafplaats en is er een kopje koffie, achterin de kerk.

De Dodenherdenking wordt in onze kerk traditioneel afgesloten met een kort Requiem, dit jaar van Maurice Duruflé.  Leden van de Zangkoren Deo Sacrum en organist Patrick Hopper, o.l.v. Steven van Wieren zullendeze uitvoering verzorgen.  De delen van deze Dodenmis, die uitmonden in het troostende en bevrijdende ‘In Paradisum’ worden dit jaar afgewisseld met gedichten van bekende Nederlandse dichter als Martinus Nijhof, Jan Campert en Ida Gerhard, vertolkt door Karin Zegveld-van Dijk.
Vindt u ook dat we in Poeldijk moeten blijven gedenken… graag tot dan!

Klik hier voor een overzicht van de Nationale herdenking 4 mei in het Westland.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.