‘De geheimen van Franciscus’ – lezing Stijn Fens

04 april 2014 -

Onze parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin gaat van 10 tot en met 16 mei dit jaar op weg naar Franciscus, zowel in Assisi als Rome. Met 123 deelnemers is deze bijzondere pelgrimage met als thema ‘de geheimen van Franciscus’ inmiddels volgeboekt.
Als eerste paus in de geschiedenis koos Jorge Bergoglio voor de naam ‘Franciscus’, naar Franciscus van Assisi, de grote Italiaanse heilige uit de 13de eeuw. Maar, wat weten wij van Franciscus van Assisi en wat is het geheim van paus Franciscus? Voor deze en andere vragen laten we graag twee deskundigen aan het woord: vaticaankenner Stijn Fens (24 april a.s.) en heiligenkenner pater Dries van den Akker (25 september a.s.).

In oktober 1978 bezocht Stijn Fens voor het eerst Rome en wil er sindsdien nooit meer weg. Hij trad in 1990 in dienst van de KRO, werd al snel verslaggever bij RKK Kruispunt en werkt sinds 2010 bij KRO Brandpunt en schrijft met enige regelmaat voor dagblad Trouw. Begin 2008 maakte hij samen met Bart Ruijs een serie over het dagelijks leven in het Vaticaan onder de titel Kijk het Vaticaan. In 2010 verscheen zijn boek Vaticanië, de geheimen van de paus. Eind april 2013 verscheen 'De Nieuwe Paus', het eerste Nederlandstalige boek over paus Franciscus. Meer over Stijn Fens op www.vaticaankenner.nl

Tijd:                 19.30 uur
Locatie:           kerk O.L Vrouw ten Hemelopneming, Iepstraat 1, 's Gravenzande
Voor wie:        pelgrims, parochianen van de parochiefederatie en andere belangstellenden
Kosten:           aan deelname zijn geen kosten verbonden.
Aanmelden:   niet verplicht, wel gewenst. stuur een email of 06 51 47 75 80

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.