Dag voor misdienaars en acolieten

04 juli 2014 -

Op zaterdag 4 oktober 2014 organiseert het bisdom Rotterdam voor de vierde maal de Misdienaarsdag, dit jaar in Delft. Deze dag is voor misdienaars en acolieten, om hen te bedanken voor hun inzet bij de liturgievieringen in de parochies. Onder het thema ‘Het Licht doorgeven’ ontmoeten misdienaars en begeleiders elkaar voor een afwisselend programma.

Misdienaars, acolieten en begeleiders worden ontvangen in de Maria van Jessekerk tussen 12.30 en 13.00 uur. De middag wordt muzikaal geopend, met ondersteuning van jongerenkoor ‘Onderweg’ uit Papendrecht. Na de opening is er een speurtocht of stadswandeling. Misdienaars van acht tot twaalf jaar worden uitgedaagd met een speurtocht in de kerk. Deze is rijk versierd met beelden en schilderingen. De misdienaars worden uitgedaagd om met hun ogen allerlei details te ontdekken. Wie alle details ontdekt maakt kans op een prijs! De oudere deelnemers trekken de stad in voor een stadswandeling. De historische stad Delft biedt vele aanknopingspunten voor verhalen en vragen.
Het programma gaat verder met een welverdiende pauze, voor een drankje en een versnapering. In de pauze kunnen misdienaars en acolieten hun meegebrachte liturgische kleding aantrekken. In de afsluitende eucharistieviering, waarin mgr. J. van den Hende zal voorgaan, zitten alle misdienaars in hun toog met wit koord in de kerk. Aan enkele misdienaars en acolieten wordt vooraf gevraagd te assisteren bij de eucharistieviering. Jongerenkoor ‘Onderweg’ verzorgt de liturgische gezangen. De dag wordt afgesloten om 16.45 uur.

Het bisdom kijkt uit naar de komst van vele misdienaars, acolieten en hun begeleiders. Het wordt een geweldige dag! Alle informatie is te vinden in de folder.

Begeleiders kunnen hun misdienaars en acolieten graag per omgaande opgeven doch uiterlijk 15 september, door een e-mail met de benodigde gegevens te sturen naar pastoraledienstverlening@bisdomrotterdam.nl.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.