• rkWestland
  • > Nieuws
  • > Bisschoppenconferentie roept op tot solidariteit met vervolgde christenen

Bisschoppenconferentie roept op tot solidariteit met vervolgde christenen

13 augustus 2015 -

De Bisschoppenconferentie vraagt de parochies in Nederland zich aan te sluiten bij de oproep om solidariteit met vervolgde christenen te uiten door zaterdag 15 augustus, het hoogfeest van Maria Tenhemelopnemening, om 12 uur de klokken te luiden.

Die dag worden om 12 uur in verschillende bisdommen van Europa, waaronder in Frankrijk en België, een minuut lang de kerkklokken geluid als teken van solidariteit met de vervolgde christenen in landen als Syrië en Irak.

Alle gemeenschappen lijden in deze regio, maar extremistische groepen zoals IS maken met name christelijke minderheden waaronder de Arameeërs het leven ondragelijk zwaar. Christenen worden ontvoerd, zoals ook nog recent gebeurde in Al Qaryatayn in Syrië. Hun lot is onvoorspelbaar, maar al eerder is gebleken dat ontvoerders van christenen niet terugdeinzen voor publieke executie van hun slachtoffers. Vandaar ook dat het bestuur van de Aramese Federatie in Nederland gevraagd heeft of ook in ons land komende zaterdag de klokken kunnen worden geluid.

De Permanente Raad van de Nederlandse Bisschoppenconferentie wil graag op dit verzoek ingaan en vraagt de Nederlandse parochies om zich bij dit initiatief aan te sluiten.

Vorig jaar rond dezelfde tijd heeft de Nederlandse Bisschoppenconferentie om voorbede gevraagd voor de vervolgde christenen in het Midden-Oosten. De situatie blijft onveranderd slecht en daarom vraagt de Bisschoppenconferentie blijvend gebed en aandacht voor de medechristenen daar die zo veel te lijden hebben. Zij spoort parochies en individuele gelovigen ook aan om te zoeken naar concrete mogelijkheden om vervolgde christenen hulp te bieden.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.