Benoeming vicarissen: voortgang en wisseling

31 december 2015 -

Sinds 1 januari 2013 bestaat het bisdom Rotterdam uit twee vicariaten, het vicariaat Den Haag met dr. A. van der Helm als vicaris, en het vicariaat Rotterdam met vicaris drs. H. Egging. De bisschoppelijk vicarissen ontvingen in 2013 hun benoeming (0.5 fte) voor de periode van drie jaar. Daarnaast zijn zij voor de helft van hun tijd werkzaam in het parochiepastoraat. Met ingang van 1 januari 2016 is drs. H. Egging opnieuw voor een periode van drie jaar beschikbaar voor de taak van vicaris van Rotterdam en als zodanig door de bisschop benoemd.

Dr. A. van der Helm zal geen nieuwe termijn als vicaris aanvaarden omdat hem een taak wacht als docent kerkelijk recht aan de universiteit van Leuven. Nu vanuit de Katholieke universiteit van Leuven een beroep wordt gedaan op Van der Helm als canonist en priester, heeft de bisschop bewilligd in deze nieuwe parttime opdracht (0.5 fte). Daarnaast blijft dr. Van der Helm werkzaam in het parochiepastoraat in Den Haag en bisschoppelijk gedelegeerde voor de oecumene.

Met ingang van 1 januari 2016 is vicaris-generaal dr. H. Verbakel als regiovicaris a.i. voor het vicariaat Den Haag aanspreekbaar.

Vanaf 1 juli 2016 zal mgr. Verbakel de taak van vicaris generaal (0.4 fte) gaan delen met drs. T. Visser, die als pastoor in Dordrecht en omgeving werkzaam blijft (0.8 fte) maar vanaf de zomer tevens parttime (0.2 fte) beschikbaar is als tweede vicaris-generaal van de bisschop.

Bisschop J. van den Hende hoopt over enige tijd opnieuw te kunnen voorzien in de benoeming van een regiovicaris voor het vicariaat Den Haag.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.