Allerzielen

01 november 2017 - Algemeen federatie nieuws

Allerzielen is een gedenkdag uit de westerse rooms-katholieke traditie. Het wordt gevierd op 2 november, de dag na Allerheiligen, waarmee deze dag nauw verbonden is. Met Allerzielen worden de overledenen herdacht en wordt een requiemmis opgedragen. De nabestaanden plaatsen bloemen op het graf. In veel parochies is het gebruikelijk dat als er een parochiaan uit de kerk wordt begraven er een kruisje wordt opgehangen met daarop de naam van de overledene. Op de eerstvolgende Allerzielen komt de familie van de overledene naar de mis om het kruisje in ontvangst te nemen. Allerzielen is een dag om speciaal te bidden voor alle zielen die nog niet in de hemel zijn, maar in het vagevuur.

In onze parochies zullen wij hen, die ons in het afgelopen jaar zijn ontvallen in een passende viering gedenken en als parochiegemeenschap in onze herinnering brengen. De familieleden van onze dierbare overledenen hebben voor deze viering een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Ook de overige parochianen zijn van harte welkom. Immers als parochiegemeenschap willen wij hen, die het afgelopen jaar van hun dierbare afscheid hebben moeten nemen, nabij zijn en hen troost en warmte bieden. Wij hopen dan ook dat vele parochianen aan onze uitnodiging gehoor geven.

U bent allen uitgenodigd voor de viering op Allerzielen, donderdag 2 november om 19.00 uur in de volgende parochiegemeensschappen: Kwintsheul, Monster, Poeldijk, Naaldwijk, 's-Gravenzande, Wateringen en Hoek van Holland.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.