Afscheid priester-student Eli Stok

24 augustus 2016 -

‘Herder-in-opleiding’, zo werd ik vaak voorgesteld in de vieringen. Het Westland heeft een grote bijdrage geleverd aan een belangrijk deel van die opleiding. Na een jarenlange studie van theologie en andere nuttige zaken, was vanaf september de tijd gekomen om uitgebreid kennis te maken met de parochie-organisatie. Of liever: de federatie!

Gaandeweg kreeg ik steeds meer inkijkjes in het dagelijks leven van een priester. Ik assisteerde in vieringen en uitvaarten, ging bij mensen op bezoek, schreef overwegingen, gaf catechese-avonden. Maar ook kwam ik terecht bij het gemeentehuis, op scholen, in het veilinggebouw, op de Westlandse fietspaden, en zelfs even bij RKVV Westlandia…

In de parochie heb ik me steeds welkom gevoeld: dank u wel daarvoor! Niet alleen was pastoor Steenvoorden een stimulerende en betrokken begeleider, maar ook de vele vrijwilligers gaven sfeer en kleur aan de parochie. De herinnering aan de saamhorigheid en gemoedelijkheid neem ik met me mee.

Nu komt dan toch de tijd om afscheid te nemen. Misschien is het onvermijdelijk voor een ‘herder-in-opleiding’ dat hij wegtrekt van het ‘glas’ naar het ‘gras’… Vanaf september mag ik me als (toekomstig) diaken inzetten voor de parochies Sint Ursula (Delft) en O.L.V. van Sion (Den Hoorn, Maasland, Schipluiden). Met de ervaringen die ik hier heb mogen opdoen, kijk ik met vertrouwen uit naar de komende tijd. Ik hoop dat u me wilt ondersteunen met gebed.

Het officiële afscheid zal zijn op het Adrianusfeest (zondag 4 september) in de Eucharistieviering van 10.30 in Naaldwijk. U bent daarbij van harte uitgenodigd!

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.