7 juli Nationale Bedevaart Brielle "Standvastig getuigen"

06 juni 2012 -

Op zaterdag 7 juli 2012 wordt de Nationale Bedevaart naar Brielle gehouden. Een bedevaart waarbij de elf parochies van het Westland en Hoek van Holland, die samen de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin, vormen zich willen gaan aansluiten. Aansluiten met in gedachte het standvastig getuigen van de negentien martelaren van Gorcum. Maar ook van de drie martelaren van het naziregime. Standvastig getuigen kun je niet los zien van de inzet van ons hoofd, ons hart en onze handen, maar ze hebben elkaar ook nodig om betekenis te krijgen. Ja, 'ze kunnen elkaar zelfs niet missen'. Hoofd, hart en handen krijgen juist betekenis en worden betekenisvol, door standvastig te getuigen. Een weg die we samen kunnen gaan en waarop wij elkaar kunnen ontmoeten om het standvastig getuigen vol te houden en in ontmoetingen met anderen niet onbespreekbaar te laten. Standvastig getuigen komt je niet aanwaaien maar vraagt om op weg te gaan naar de plaats waar we gedenken hoe anderen voor ons dat hebben gedaan. De Bedevaartskerk in Brielle is zo'n plaats die op 7 juli 2012 onderdak biedt aan pelgrims die standvastig willen getuigen:

11.00 uur  Eucharistieviering  Hoofdcelebrant Mgr. J.H.J. van den Hende  Koor: Parochiekoor Medea uit Monster

 (Naast de mogelijkheid om op het bedevaartsterrein de zelf meegebrachte lunch te nuttigen is er ook gelegenheid om soep en broodjes te kopen. De werkgroep Nationale Bedevaart verzorgt tijdens de lunch gratis koffie en thee)

13.15 uur  Rozenkransgebed

14.00 uur  Kruisweg

15.00 uur  Vesperviering, processie en pelgrimszegen

16.00 uur  Vertrek pelgrims

Per fiets, per bus of met eigen auto naar Brielle Bus: bij voldoende deelname vertrekt er om 9.30 uur een bus vanuit de Choorstraat 105 in Monster naar Brielle en deze zal om 17.00 uur weer terug zijn. Tevens zal deze bus een stop maken in Maasland. De kosten liggen tussen de 12 en 15 euro per persoon, dit is afhankelijk aan het aantal mensen dat gebruik maakt van de bus. U kunt zich opgeven bij het secretariaat van de Machutusparochie in Monster, telefoonnummer 0174-213253. Het secretariaat is bereikbaar op maandag, dinsdag en woensdagochtend van 09.30 uur en 12.00 uur. Fiets: voor de sportieve pelgrim hebben we een prachtige fietstocht uitgezet. Fietsers en pelgrims die op eigen gelegenheid naar Brielle reizen, verzamelen zich bij het Lambertuskerkje van de parochie H. Egbertus en H. Lambertus aan de Maasdijk 189, 2691 PE Heenweg ('s-Gravenzande). Na een kort meditatief moment en de pelgrimszegen gaan we uiterlijk om 08.00 uur op weg. Er gaat een bezemwagen mee zodat niets in de weg staat om mee te fietsen. Onderweg worden zo nodig enkele tussenstops ingepast. U kunt inschrijven via een email naar info@westlandsebedevaarten.nl
Op de website van de Westlandse bedevaarten www.westlandsebedevaarten.nl vindt u alle informatie over deze dag. Ook in alle kerken ligt een folder met nadere informatie en het gehele programma van die dag. U gaat toch ook met ons mee?

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.