40.000 jongeren in Rome voor hun jaarlijkse Taizé ontmoeting

31 december 2012 -

Vrijdag 28 december werden jongeren vanuit heel Europa en daarbuiten gastvrij in Rome ontvangen door de broeders van Taizé. Ieder jaar worden jongeren uitgenodigd om in een grote stad in Europa deel te nemen aan de Europese Jongerenontmoeting van Taizé. Dit jaar heeft paus Benedictus XVI de broeders gevraagd de ontmoeting in Rome te organiseren.

Inmiddels zijn alle deelnemende jongeren ondergebracht in gastgezinnen, scholen en sportzalen. Zo ook de bijna 400 jongeren uit Nederland. VNB heeft ruim 120 jongeren, vanuit verschillende plaatsen in Nederland, met bussen naar de Eeuwige Stad vervoerd. Tot 2 januari 2013 zullen de jongeren deelnemen aan de Europese ontmoeting door nader kennis te maken met de gezinnen en parochies waar ze zijn ondergebracht en door deelname aan het dagelijks middag- en avondgebed. Donderdagavond was de Santa Maria Maggiore afgeladen vol voor het eerste avondgebed. Dat nog niet iedereen een slaapplaats had gekregen bleek uit de vele rugzakken en sporttassen waartegen wed geleund of het vermoeide hoofd op werd neergelegd.

Zaterdag 29 december zal om 18.00 uur in de Sint Pieter basiliek het avondgebed zijn met de paus. Vanaf 15.30 is de basiliek geopend en zullen tienduizenden jongeren de vloer in St. Pieter bezetten om met elkaar te bidden, te zingen en te verstillen. Op het plein voor de basiliek zijn inmiddels ook vele stoelen klaargezet, omdat niet iedereen een plekje in de St. Pieter zal kunnen bemachtigen. Het avondgebed zal voor degenen die buiten deelnemen te volgen zijn via de grote schermen die op het plein staan opgesteld.

Voorafgaand aan het gebed is om 17.30u op Nederland 2 een uitzending vanuit de Friezenkerk. RKK presentator Wilfred Kemp en EO presentator Andries Knevel spreken dan met enkele deelnemers aan de Jongerenontmoeting.

 

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.