Bisschop zegent Ruimte van Rust in bij basisschool

08 februari 2017 -

Op dinsdag 7 februari heeft bisschop J.H.J. van den Hende in bijzijn van alle leerlingen van de basisschool De Zeester in Monster de speciale Ruimte van Rust ingezegend. Deze ruimte had bij de architect de naam ‘Stilteruimte’. Na de opening kreeg hij al snel de naam ‘Gedenkruimte’. Toch waren deze namen niet goed genoeg. Het is er niet altijd stil en de ruimte is niet bedoeld om alleen maar te gedenken. De nieuwe naam ‘Ruimte van Rust’ dekt beter de lading.

Alle groepen hadden een naam op een doos geschreven. In de naam moest herkenbaar zijn hoe wij samen school zijn. De kinderen kwamen met: Droom, Samen leren, Geluk delen, Respect, lief zijn voor elkaar, warmte, vertrouwen, plezier maken, liefde, kanjers, vriendschap, helpen en gelijkwaardig.

De dozen met de namen erop werden tot een muur gebouwd, zodat we niet alleen in een school zitten met stenen muren, maar ook met een muur waar betekenisvolle woorden opstaan. De ruimte van Rust had ook al dienst gedaan bij terugkomst van het kamp van groep 8. We hebben toen een kaarsje opgestoken, omdat iemand dat had verdiend. De kinderen gaven ook aan dat de ruimte gebruikt kan worden, als je aan iemand wil denken die er niet meer is of als je iets wil vieren dat je blij maakt. Ook kun je er gewoon een keer gaan zitten als je in deze wereld vol geluid een beetje rustiger wil zitten. De bisschop gaf als voorbeeld de telefoons en de tablets die constant om aandacht vragen. Een beetje rust is dan ook wel fijn.

Juf Monique heeft nog een gedicht verteld over de Ruimte van Rust en een kinderkoor heeft het lied ‘Mag ik dan bij je schuilen’ gezongen. De druppels van het water dat de bisschop gebruikt heeft zullen wel snel weg zijn, de gedachten aan rust zullen hopelijk langer gevoeld blijven.

Lees ook het bericht op de site van het bisdom Rotterdam.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.