Gouden priesterfeest pastor A.A. van Well

08 juni 2015 -

Op zondag 14 juni 2015 viert pastor Van Well zijn vijftigjarig priesterjubileum. De feestelijke Eucharistieviering zal plaatsvinden in de Sint Andreaskerk, Kerkstraat 20 te Kwintsheul, aanvang 10.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om de jubilaris te feliciteren. Wij zijn als Westlandse parochies zeer dankbaar dat deze enthousiaste priester altijd bereid is om te assisteren in onze kerken. Met z’n 78 jaren jong is hij nog zeer energiek en sportief, opgewekt en inspirerend.

Pastor Alphons van Well, geboren op 18 oktober 1936 te Zoetermeer, werd op 12 juni 1965 priester gewijd te Rotterdam. Zijn eerste aanstelling als kapelaan was in de H. Adrianusparochie te Langeraar. Twee jaar later verhuisde hij naar de O.L. Vrouw van Goeden Raadparochie te Den Haag om vervolgens in 1979 pastoor te worden van de H. Andreasparochie in Maassluis. In 1990 werd hij pastoor van de H. Andreasparochie in Kwintsheul en tevens deken van het dekenaat Westland. Deze laatste functie heeft hij tot en met 1998 vervuld toen het dekenaat Westland opging in het grotere dekenaat Delflanden.

In 2006 ging hij met emeritaat, maar dat wil niet zeggen dat deze goede gastheer stil ging zitten. Integendeel. In de loop der jaren is hij in veel functies actief geweest (en soms nog) waaronder als administrator, lid van de priesterraad, geestelijk adviseur van de Katholieke Bond van Ouderen Zuid Holland en Diocesane Bezoekersgroep Emeriti van het bisdom Rotterdam.

Met de komst van pastor Van Well naar Kwintsheul kwam er veel beweging in de Heulse en Westlandse gemeenschap. Hij wist als geen ander de juiste mensen te vinden en mede door zijn enthousiasme werd er veel werk verzet. Daarbij schroomde hij niet om zelf de handen uit de mouwen te steken.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.