Een koninklijk lintje voor Ruud van der Zalm

28 april 2017 - Honselersdijk

Ter gelegenheid van Koningsdag heeft burgemeester Van der Tak van de gemeente Westland op woensdag 26 april 2017 Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Tijdens de feestelijke uitreiking in De Kiem in ’s-Gravenzande ontvingen 28 personen een Koninklijke onderscheiding. In totaal is aan 30 Westlanders ter ere van Koningsdag een lintje verleend.

Eén van de personen die benoemd werd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau is de heer R.L.T. (Ruud) van der Zalm uit Honselersdijk. Gedecoreerde was gedurende 23 jaar vrijwilliger en secretaris van voetbalvereniging SV Quick Steps. Betrokkene was actief als voorzitter van gymvereniging Selva/Dia en bestuurslid van zorginstelling het Rijnlands Zeehospitium. Van 1989 tot 2009 vervulde decorandus een bestuursfunctie en was vrijwilliger van de Paulus Parochie in Den Haag en vanaf 2012 is hij vicevoorzitter van de RK-parochie Onze Lieve Vrouwe van Goede Raad in Honselersdijk. Vanaf 2002 is betrokkene vrijwilliger en bestuurlijk actief voor het Coöperatie Villapark ‘Hunerwold State’ UA in Wateren.

Naast de heer Van der Zalm zijn er nog andere kerkbetrokken mensen 'behangen' met een lintje, onder anderen:

Arie Groenewegen (Wateringen) is vanaf 1987 penningmeester van de Stichting Vrienden van de Wateringse Molen. Daarnaast heeft hij gedurende bijna 50 jaar de functie van penningmeester vervuld bij een groot aantal organisaties. Daarnaast is hij lid van de parochieraad van Sint Jan de Doper in Wateringen en voorganger in avondwakes en weekendvieringen in genoemde parochie.

Ton Willemsen (Wateringen) is gedurende 15 jaar actief geweest als vrijwilliger en dirigent bij Popkoor Timeless te Wateringen. Vanaf 2003 is betrokkene medeoprichter, vrijwilliger en dirigent bij Popkoor BesTof te Wateringen. Daarnaast is decorandus vanaf 2005 vrijwilliger, dirigent en arrangeur bij koor Rejoice van de Sint Jan de Doper.

Mevrouw N.J.A. (Nicolè) van den Hoeven-Zeestraten te De Lier vervult sinds 1965 veelzijdige functies bij RK parochie H.H. Martelaren van Gorcum in De Lier, waaronder redactie van het kerkblad, collectant en Actie Kerkbalans, schoonmaakactiviteiten en huishoudster van de pastoor, coördinator van de vrijwilligers, jongerenliturgie, oppascentrale en administratieve taken. Zij is collectant voor de Nierstichting, de Hartstichting en het KWF. Daarnaast is mevrouw Van den Hoeven mantelzorger voor vele mensen uit De Lier, variërend van huishoudelijk werk tot bezoekjes en uitstapjes begeleiden én activiteiten organiseren voor ouderen.

Klik hier voor een volledig overzicht van de personen die in het Westland een lintje hebben gekregen (website van de gemeente Westland).

foto Gemeente Westland

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.