Het Festival of Nine Lessons and Carols

01 december 2012 -

De Hoekse Cantorij nodigt u ook dit jaar uit voor het  ‘Festival of Nine Lessons and Carols’ . Deze wordt al sinds enige jaren in Hoek van Holland gehouden op de 4e adventszondag. Dit jaar valt de 4e adventszondag op 23 december. Het festival wordt gehouden in de Dorpskerk van Hoek van Holland en begint om 19.00 uur. U bent vanaf 18.30 uur van harte welkom.

De Hoekse Cantorij is in samenwerking met de vespercommissie al enige maanden bezig met de voorbereiding van dit Festival of Lessons and Carols en staat te popelen om u deelgenoot te maken van enkele van de vele mooie carols.
Het Festival of Nine Lessons and Carols is een bijzondere viering, het is een voorbereiding op het feest van de geboorte van Christus. Negen korte Bijbellezingen zetten de geboorte van Christus in bijbels perspectief. De lezingen worden afgewisseld met Christmas Carols en traditionele Anglicaanse hymnes. Zo zingen we dit jaar onder andere het sfeervolle ‘Away in a manger’ en ‘Once in Royal David City’. Bij de lezing uit Genesis is er het mooie lied ‘In the beginning’ gekozen.  Maar we zingen ook enkele gezangen uit het Liedboek met u als ‘Nu daagt het in het Oosten’ en ‘Er is een roos ontloken’.

Een stukje historie: Het was Edward White Benson (aartsbisschop van Canterbury) die op kerstavond in 1880 begon met het Festival of Lessons and Carols. Sindsdien werden de ‘Nine Lessons and Carols’ aangepast en uitgevoerd in vele kerken over de hele wereld. Er bestaat geen exacte definitie van de carol. Vaak zijn het eeuwenoude, mondeling overgeleverde liederen met een volkse, soms gregoriaanse oorsprong. Hoewel ze ook voor diverse gebeurtenissen zijn geschreven, worden carols meestal met Kerstmis geassocieerd. Hun populariteit creëert een constante vraag naar nieuwe muziek. Alle belangrijke twintigste-eeuwse Britse componisten schreven carols en daarbij probeerden zij - hoe Engels - het verleden in ere te houden.

Na afloop drinken we traditiegetrouw koffie of thee met zelfgebakken Christmas Cakes. Wij hopen u te ontmoeten.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.