Afsluitende Maria-manifestatie

Zaterdag 27 mei
10:15
Bestemd voor: Hoek van Holland
Contact: Harry Bodifée

Wat hebben die Katholieken toch met de moeder van Jezus de Nazerener? Is deze Maria-verering ketters in de ogen van Protestanten? Wat is de relatie met de Islam? Het komt allemaal langs.

We hebben in de meimaand het Rozenkransgebed gehad (op donderdagavond om 18.45 uur in de Maria-kapel). Parochiekoor St. Cecilia is dit jaar spijtig genoeg te zwaar belast om één van hun prachtige Mariaconcerten te geven, maar ze hebben al ontzaglijk leuke ideeën voor het volgend jaar.

Voor alle ongelovigen en alle gezindten is ‘Het Schip’ en de Egbertuskerk is elke zaterdag geopend vanaf 9.30 tot 12.00 uur. Vanaf 10.15 uur is er een lezing in delen door Harry Bodifée en worden er Marialiederen gezongen, geleid door het studiegroepje Gregoriaans.

De gezangen komen grotendeels uit de 800-nummers van de GvL (Bundel met Gezangen voor Liturgie), de volkszang van het Gregoriaans. Wie wil, kan dus meezingen. De GvL geeft er ook telkens de vertalingen bij. Sommigen zullen weer een zweem van vroeger beleven. En voor wie wil is er natuurlijk de gelegenheid om een kaarsje in de Mariakapel te branden. Wie, als gebruikelijk op zaterdagochtend, alleen koffie wil drinken en een praatje maken, vindt dat er net zo goed.

 

Terug naar de vorige pagina
Wij zijn 1 federatie met 11 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Lachen is de korste afstand tussen twee mensen.