rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 4 - 2015 > Simon Johannes Maria Antonissen

Simon Johannes Maria Antonissen

Geboren: 14 februari 1923
Overleden: 23 oktober 2015
Plaats: Honselersdijk

In dankbare herinnering

Op 23 oktober jl overleed geheel onverwacht Jules Antonissen. Hij werd 92 jaar. Hij dacht 104 te worden. Zo was deze slagerszoon uit Den Haag. Opgewekt van karakter, ijverig en tot op hoge leeftijd actief. Als veertienjarige ging hij thuis in Den Haag aan het werk in de slagerij die in de oorlog als gaarkeuken dienst deed. Enkele jaren later kreeg Jules verkering met Annie van der Lans. Zij trouwden in negentien-vijftig en kregen twee jaar later een dochter: Mary. Eenmaal de kruidenierszaak van zijn schoonvader overgenomen komt de hulp van Loek, de man van Mary, goed van pas in de zaak. Samen met Annie werken ze hard in de winkel en het gezin gaat wonen in Honselersdijk. Sinds 1969 vormen zij daar hun paradijsje aan de Willem van de Potstraat. Ze zijn gelukkig. Het werk bij DES en Slot doet Jules goed. Annie en Jules zijn dankbaar voor wat ze allemaal mogen meemaken. Zoals het huwelijk van Mary en Loek, de geboorte van de kleinkinderen Jolanda en Edwin en de huwelijken van de kleinkinderen met Reinier en Joyce.
Wanneer zijn vrouw Annie moeilijker ter been raakt neemt Jules de zorg voor zijn vrouw als vanzelfsprekend op zich.  En als zij begin 2005 overlijdt is dat een enorme slag voor hem en de familie. Jules weet zich geleidelijk aan staande te houden. Hij kan ook goed voor zich zelf zorgen en blijft actief. Volop vrijwilligerswerk o.a. bij “Tafeltje Dek-je” en hij is een vermaard biljarter. Daarnaast houdt hij van voetbal en kan genieten van het spel van zijn favoriete club PSV. Een lang leven met veel momenten van vreugde maar ook met vallen en opstaan. Voor alles is een tijd zo hebben wij met velen gezongen en gebeden tijdens de uivaart-viering in de kerk van onze lieve vrouw van Goeden Raad te Honselersdijk.
Wij vertrouwen dat Jules, die geen tijd verloren liet gaan, nu voor al-tijd in vrede en vreugde mag leven bij de Eeuwige.

Pastor Hans Smulders

Terug naar voorgaande pagina
De dingen die u met elkaar gemeen hebt maken een relatie aangenaam. De verschillen maken haar interessant.