rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 4 - 2015 > Anna Adriana van der Lans-Tousain

Anna Adriana van der Lans-Tousain

Geboren: 7 december 1937
Overleden: 22 november 2015
Plaats: Honselersdijk

In dankbare herinnering

Op 22 november is, voorzien van het Heilig Sacrament der zieken, van ons heengegaan Mevrouw Anna Adriana van der Lans – Tousain uit Honselersdijk in de leeftijd van 77 jaar. Annie werd geboren in Den Haag. Door de ziekte van haar moeder stond zij al heel jong klaar om de opvoed en zorgtaken van haar 11 broertjes en zusjes op haar te nemen en dat in de jaren net na de oorlog. Haar leven kenmerkte zich door hard te werken. Ze had een vrolijke positieve kijk op het leven. Ze was graag gezien in haar familie, bij vrienden en kennissen. Ook bij de ouderen van het POW. Ze genoot van de natuur en de vogeltjes in haar tuin. Bij het jeugdwerk in Loosduinen leerde Annie Coen van der Lans kennen en op haar 21e verjaardag nodigde zij hem uit om vervolgens onafscheidelijk samen verder te gaan. Op 22 mei 1962 trouwde Annie met Coen. Al snel werd haar dochter Annie geboren, gevolgd door Arno en Marcel. Ze heeft haar kinderen een onbezorgde jeugd gegeven om te spelen en te sporten. Als het mogelijk was gingen Annie en Coen  met hun kinderen kamperen. Eerst kamperen op de camping Ockenburg. Nog geen kilometer van huis en later met de caravan naar Italië, Frankrijk en Spanje. Toen de kinderen  niet meer meegingen, gingen ze zelf op reis met caravan of camper. Kroatië werd hun geliefde bestemming.
Annie hield van het bedrijf van Coen, waar zij alles regelde. Ze was altijd zeer betrokken. Bij belangrijke beslissingen gaf zij de juiste adviezen. Ze was trots op haar zoon Arno, die het bedrijf voortzette. Op de rouwkaart staat: Vele mooie jaren zijn voorbij. We hebben veel genoten allebei. Jou nu te moeten laten gaan doet pijn. Je zal voor altijd in onze gedachten zijn. Nog geen 2 maanden geleden openbaarde zich een ernstige ziekte. Annie wist, dat ze het leven los moest laten. De dagen van Annies ziekbed vlochten zich aaneen, tot het onvermijdelijke overlijden.
Wij hebben haar liefdevol in Gods hand neergelegd tijdens de avondwake en uitvaart op 26 en 27 november in de OLV van Goeden Raad in Honselersdijk. Zo kwam haar zorgzame leven, waar ze voor velen veel betekend heeft, ten einde. Dat Annie  moge rusten in vrede. Wij wensen Coen, kinderen en kleinkinderen  veel kracht en troost bij het dragen  van het grote verlies.

André Zwinkels

Terug naar voorgaande pagina
Discussiëren is kennis uitwisselen, ruziemaken is onwetendheid uitwisselen.