Wilhelmus Jacobus Ton

Geboren: 15 januari 1933
Overleden: 01 oktober 2014
Plaats: Naaldwijk

In dankbare herinnering

Wim is op 15 januari 1933 in Naaldwijk geboren, aan de Lange Broekweg, als vierde in een gezin van zeven kinderen. Toen hij nog een kleine jongen was brak de oorlog uit. De school schoot er vaak bij in. Hij ging al vroeg bij zijn vader in de tuin meehelpen. Later haalde hij in de avonduren de Tuinbouwschool. Op dansles leerde hij Jopy kennen. Voor de broers Cor en Gerard werd er een tuin gebouw, verderop de Lange Broekweg. De toekomst van Wim lag in het ouderlijk tuinbouwbedrijf. Wim en Jopy trouwden op 17 oktober 1959. Vanaf dat moment werkte ook Jopy mee in de tuin. In 1962 werd Joke geboren, in 1964 Leo. Een jaar later nam Wim de tuin over van zijn vader. In 1968 werd zoon Wim geboren.   

Na het overlijden van zijn vader, namen Wim en Jopy gedeeltelijk de zorg voor zijn moeder over. Het gezin was alles voor hem. Hij vond het belangrijk dat het iedereen goed ging. Wim was zorgzaam en hulpvaardig. Hij genoot ook van de natuur. Hij had altijd vogeltjes, kippen, geiten en wat al niet. Jaren lang hield hij ook postduiven, eerst met zijn broer Leo, later alleen. Wim was een levensgenieter. Hij hield van fietsen, hij hield van de polder. En … dansen in de Heenweg, en naar van der Valk om even lekker wat te eten.

Dit voorjaar ging zijn conditie achteruit en bleek hij ernstig ziek te zijn. Na een operatie werd hij gezond verklaard. Eind september ging het echter weer niet goed. Op 1 oktober is hij dan overleden.

Wim was een trotse en bescheiden familieman. Op 7 oktober hebben we in de kerk afscheid van hem genomen. Moge hij rusten in vrede.

Pastor Kwee

Terug naar voorgaande pagina
Steun onze WJD jongeren, koop een WJD kaars voor € 5,00. Bestel via wjd2016@rkwestland.nl