rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 4 - 2014 > Petrus Theodorus Marie Duijvestijn

Petrus Theodorus Marie Duijvestijn

Geboren: 05 juli 1923
Overleden: 15 november 2014
Plaats: Monster

In dankbare herinnering

Op 15 november is van ons heengegaan de heer Piet Duijvestijn in de leeftijd van 91 jaar.  Piet werd geboren in Loosduinen en heeft van jongs af aan meegewerkt in de tuinbouw. In 1954 trad hij in het huwelijk met Annie Oosterwijk. Zij mochten vader en moeder worden van zes kinderen.

Helaas heeft hun eerste kind Jantje maar heel kort in deze wereld geleefd.

Het gezin heeft jarenlang in de Hazelaarstraat gewoond. Elke dag ging vader Piet naar zijn tuin aan de Waellandweg / ’t Stenen Heultje. Van seizoen naar seizoen heeft hij de grond bewerkt, geplant en geoogst in de teelt van sla en tomaten. Om gezondheidsredenen heeft hij met het bedrijf moeten stoppen. Maar gelukkig kon hij bij zijn broer en neef blijven werken. Hij was heel technisch en vindingrijk. Wat zijn ogen zagen, dat maakten zijn handen.

Piet was een zorgzame echtgenoot en vader. Zondag was altijd echt de dag van het gezin. Jarenlang heeft hij zich ingezet voor de vrijwillige politie en ook was hij lid van een mannenkoor in ’s-Gravenzande. Na een arbeidzaam leven heeft hij samen met zijn vrouw vele jaren genoten van zijn oude dag. Piet heeft best heel wat getobd met zijn gezondheid. Maar hij was een doorzetter.

Veel kracht heeft hij geput uit een bedevaart naar Lourdes. Ook zijn vrouw had haar kwetsbaarheid. Met veel liefde en aandacht hebben zij elke dag opnieuw voor elkaar klaar gestaan. Als opa was hij trots op zijn 10 kleinkinderen en hij vond het heel bijzonder 9 achterkleinkinderen in zijn armen te hebben mogen sluiten. De laatste periode van hun leven woonden Piet en Annie in Poeldijk aan de Witte Brug. Maar hun hart lag nog steeds in Monster. Daarom heeft de uitvaart plaatsgevonden in de H. Machutuskerk op 19 november jl.

Moge Piet Duijvestijn na een welbesteed leven rusten in vrede. Wij wensen Annie, de kinderen en kleinkinderen veel kracht en troost toe bij het gemis van hun dierbare.

pastoor J. Steenvoorden

Terug naar voorgaande pagina
Het is aardig om belangrijk te zijn, het is belangrijker om aardig te zijn.