rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 4 - 2014 > Peternella Catherina Maria Truijens-van der Moor

Peternella Catherina Maria Truijens-van der Moor

Geboren: 20 januari 1932
Overleden: 11 december 2014
Plaats: Monster

In dierbare herinnering

Nellij werd geboren op 20 januari 1932, te Overschie-Rotterdam. Ze groeide op in een boerenfamilie. Haar vader overleed al vroeg, gedurende de oorlog. Haar toekomstige man Frans leerde ze kennen in Overschie. Na zijn tijd bij de marine zijn ze getrouwd in 1958. Omdat hij een baan kreeg bij het rijk, verhuisden ze in 1960 naar Den Haag. In 1961 werd Ronald geboren, twee jaar later Erwin. Toen de kinderen naar school gingen, ging Nellij werken in de modezaak Ofra. In 1984 verhuisden ze naar Monster. 

Nellij had diverse talenten. Koken bijvoorbeeld. Een etentje of kerstdiner door haar klaargemaakt was een echt diner. Ze zag er altijd goed verzorgd uit, echt een dame. Ze maakte graag zelf kleding. Gedichten maken kon ze ook, en ze was ook sportief. Ze heeft aan diverse sporten gedaan. Ze hield ook van bridgen. Elke vrijdagavond naar de bridgeclub op het Westerhonk. Frans overleed in 1993 op 65-jarige leeftijd. Daarna heeft Nellij een moeilijke tijd gehad, maar gelukkig stonden familie en buren altijd voor haar klaar.

Nellij was een warme persoonlijkheid, die altijd een duidelijke mening had. Soms kwam ze wel direct over, maar het was altijd positief opbouwend bedoeld. Ze had oog voor details, was creatief en sociaal. Ze wilde graag alles zelf regelen, alles weten en alles zelf onder controle houden. In 2006 verhuisde ze naar de Masemude, waar ze met veel plezier woonde. Gedurende 2014 ging het slechter met haar gezondheid. Op 11 december is ze dan in de Kreek overleden. Moge zij rusten in vrede.

Pastor Kwee.           

Terug naar voorgaande pagina
Discussiëren is kennis uitwisselen, ruziemaken is onwetendheid uitwisselen.