rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 4 - 2014 > Marie Jeanet van der Kamp-van Noordt

Marie Jeanet van der Kamp-van Noordt

Geboren: 13 oktober 1970
Overleden: 26 december 2014
Plaats: Kwintsheul

In liefdevolle herinnering

Jeanet werd geboren op 13 oktober 1970 en trouwde op 11 februari 1994 met Peter van der Kamp. Stralend staan ze op een prachtige trouwfoto die in de kamer hangt.

Helaas ontdekten ze al in het eerste huwelijksjaar dat Jeanet MS had. Een slopende ziekte die binnen enkele jaren z’n tol zou eisen. Jeanet was bejaardenverzorgster, maar toen dat te zwaar werd, werkte ze nog twee jaar bij Patijnenburg. Daarna zat ze voornamelijk thuis. Ze hield erg van muziek én van haar hondjes. Peter en degenen die haar mee maakten bewonderen haar eenvoud. Ze was niet veeleisend, en klaagde nooit! Van huis uit heeft ze niet veel warmte mee gekregen.  Bij Peters familie voelde Jeanet zich, zoals ze zei, in het paradijs.

Met de kerk had Jeanet niet zoveel. ‘Ze kunnen het wel mooi vertellen, maar hoe moet het dan in de praktijk?’ Toch heeft zij altijd een diep vertrouwen gehad gedragen te worden tot het einde. En dan zeker niet alleen door Peter, die als een engel altijd aan haar zijde is gebleven en haar tot het einde toe verzorgd heeft. Mag ze, nu alle leed geleden is, rust vinden bij God, die haar blijft dragen, over de dood heen. Lieve Jeanet, à Dieu!

Marie-Thérèse van de Loo, p.w.

Terug naar voorgaande pagina
Discussiëren is kennis uitwisselen, ruziemaken is onwetendheid uitwisselen.