rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 4 - 2014 > Jacobus Henricus Antonius Johanna Nunnink

Jacobus Henricus Antonius Johanna Nunnink

Geboren: 15 juli 1929
Overleden: 08 december 2014
Plaats: Wateringen

In liefdevolle herinnering

Een paar maanden geleden kreeg ik een telefoontje: of ik eens langs kon komen praten, het ging niet zo goed met Jacques . . . Twee jaar was hij al ziek, maar desondanks lukte het hem zo veel mogelijk door te gaan met zijn leven.   

En nu 8 december kwam het bericht dat hij overleden is. Elke keer weer, is het voor mij als pastor indrukwekkend deze bijzondere momenten om mee te mogen maken.

Jacques was een serieuze man, exact, met een groot verantwoordelijkheids-gevoel en gezaghebbend voor zijn leerlingen, die hij scheikunde gaf. Bekend was zijn uitspraak: “Voor wie niet oplet, is er volgend jaar weer een cursus”.

Maar hij vond ook: waar je niets aan kan doen, moet je ook geen zorgen over maken. Hij was een wat introverte man die niet graag in het middelpunt stond. Zo was hij wel begaan met allerlei goede doelen, maar zelf niet zo sociaal actief. Altijd bezig met boeken. Op vakantie kon hij zich echt ontspannen. Dan fotografeerde hij graag en samen met Toos, zijn echtgenote, bezocht hij vele musea.   

Jacques was een gelovig man, die zij toevlucht graag zocht bij Maria. Hij hield van de Latijnse Mis. In een mooie viering, waarin zijn kleinzoon Jaap prachtig piano speelde hebben we God voor hem bedankt en wensen we Jacques nu de rust en vrede toe waar hij naar uitzag. Jacques, à Dieu!

Marie-Thérèse van de Loo, p.w.

 

Terug naar voorgaande pagina
Het is aardig om belangrijk te zijn, het is belangrijker om aardig te zijn.