rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 4 - 2014 > Helena Jacoba Maria Kievit -Valentin

Helena Jacoba Maria Kievit -Valentin

Overleden: 13 december 2014
Plaats: Naaldwijk

In dierbare herinnering

Op 13 december is, voorzien van het Heilig Sacrament der zieken, van ons heengegaan mevrouw Helena Jacoba Maria Kievit -Valentin uit Naaldwijk in de leeftijd van 77 jaar.

De afgelopen jaren heeft Lenie zeer getobd met haar gezondheid. Maar zij was sterk en bleef positief. De laatste periode gingen haar krachten steeds verder achteruit en verlangde zij naar rust. Nu is haar leven tot voltooiing gekomen in het Mysterie van Gods Eeuwige Liefde. Lenie werd geboren in Honselersdijk. Als meisje van 13 ging zij naar het pensionaat in Heythuysen en volgde daar de MULO. Na het behalen van het diploma volgde zij de opleiding tot verpleegkundige in het Westeinde Ziekenhuis in Den Haag. In 1962 trad zij in het huwelijk met Peter Kievit. Eind jaren zestig verhuisde het jonge gezin met twee dochters, Linda en Irene, naar Naaldwijk. Daar werd het derde kind geboren; Peter Paul. Lenie heeft haar werkzaamheden in gezondheidszorg weer opgepakt. Als verpleegkundige was zij zeer meelevend, doortastend en betrokken. Zij was een vrouw met een duidelijke mening die zij niet onder stoelen of banken stak. De kinderen vonden bij hun moeder altijd een luisterend oor. Lenie was gastvrij, vrienden en vriendinnen waren van harte welkom. Ze verlieten één voor één het ouderlijk huis om een eigen bestaan op te bouwen, maar de deur stond altijd open. De kleinkinderen gaven een nieuwe dimensie aan haar leven. Zij vond het fijn om hen te ontmoeten. In de kerk is Lenie actief geweest als lectrice en ook heeft zij zich ingezet voor het dekenaat Westland. Lenie was ook creatief en heeft met veel geduld prachtige quilten gemaakt. Een grote uitdaging vond zij in het bridgespel en kon ook genieten van de ontmoetingen binnen de KBO kaartclub te Poeldijk. Door haar gezondheidsproblemen werd de wereld van Lenie steeds kleiner. Met veel liefde is zij dag en nacht verzorgd door Peter, met de steun van de kinderen en anderen. Zo kon zij tot het laatst toe in haar eigen vertrouwde omgeving blijven. Nu heeft zij de overtocht gemaakt naar een Nieuw Leven bij God. De avondwake en uitvaart hebben plaatsgevonden op 17 en 19 december in de Adrianuskerk.  Wij wensen Peter, het gezin en de familie sterkte toe in deze tijd van leegte en gemis.

pastoor J. Steenvoorden

 

 

Terug naar voorgaande pagina
Het geluk vermenigvuldigt zich slechts wanneer u het met iemand deelt.