rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 4 - 2014 > Arnoldus Jacobus Maria Gerritse

Arnoldus Jacobus Maria Gerritse

Geboren: 16 mei 1932
Overleden: 26 november 2014
Plaats: De Lier

In dankbare herinnering

Op 26 november 2014 is Arnoldus Jacobus Maria Gerritse op 82-jarige leeftijd overleden. Nol is op 16 mei 1932 geboren en in Kwintsheul opgegroeid in een gezin met zeven kinderen. Na de Lagere School ging hij brood bezorgen en hij heeft zijn militaire dienstplicht als matroos vervuld. Hij ontmoette zijn latere echtgenote Bep tijdens het dansen en ze trouwden op 20 juni 1957. Samen kregen ze twee dochters. In die periode ging Nol als bakker werken bij bakkerij van Doorn in Maasdijk, later bij bakker Langerak in De Lier.

 Werken als bakker betekent vroeg opstaan en ook weer vroeg thuiskomen, maar Nol ging dan ’s middags aan het werk bij tuinders. In het weekend moest hij dan bijkomen, maar hij had wel tijd voor uitjes met het gezin. Zo gingen zij vaak naar de Brielse Maas. Toen Nol met pensioen was gegaan genoot hij van uitstapjes en vakanties met Bep. Er waren inmiddels kleinkinderen gekomen en Nol zag ze erg graag. Twee hobbies waren de favorieten van Nol. De eerste is vissen. Nol ging graag met twee zwagers naar Langeraar om daar in een bootje  te gaan vissen. Zijn tweede grote hobby was klaverjassen.

Nadat Bep op 19 januari 2012 was overleden ging Nol graag naar wijkcentrum ’t Anker. Ze waren inmiddels verhuisd naar de Ruyterhof. Daar kaartte Nol en de verrassing was groot toen bleek dat hij op 25 november de eerste prijs had gewonnen. Echter, Nol heeft dit niet gevierd, want hij was opgenomen in het ziekenhuis met ernstige klachten. Hij overleed de volgende dag. De avondwake voor Nol was op 1 december en de uitvaartplechtigheid was op 2 december, beiden in onze parochiekerk, waarna hij is gecremeerd in Den Haag. We hebben gebeden dat Nol is uitgevaren naar de Heer en dat de Heer hem heeft verwelkomd in zijn Rijk van vrede.

diaken Ronald Dits

Terug naar voorgaande pagina
Discussiëren is kennis uitwisselen, ruziemaken is onwetendheid uitwisselen.