rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 4 - 2014 > Anna Helena Maria van Ruijven-Berendse

Anna Helena Maria van Ruijven-Berendse

Geboren: 14 juli 1934
Overleden: 04 november 2014
Plaats: ’s Gravenzande

In dierbare herinnering

Annie is op 14 juli 1934 geboren in Wateringen. Ze heeft in de winkel van haar ouders gestaan. Ze verkochten verschillende waren, zoals groente, snoep en wat kruideniersartikelen. In 1958 is ze getrouwd met Martien van Ruijven. In het begin woonde ze in bij haar schoonouders. In 1994 is Martien overleden.

Zo’n 12 ½ jaar geleden heeft Annie Koos van Zeijl leren kennen. Annie schonk als vrijwilligster koffie in de Noviteit in Monster. Koos kwam daar gasten brengen om te kaarten. Daar hebben Annie en Koos elkaar dan ontmoet.

Annie was vrolijk, hartelijk en spontaan. Ze had gevoel voor humor en hield van gezelligheid. Helaas was ze slechtziend, maar toch deed ze van alles. Ze was een doorzetter. Annie en Koos hadden mooie en leuke jaren samen. Elke middag rond een uur of twee ging Koos naar Annie. Er werden veel spelletjes gedaan. In de zomer werd er veel gevaren in het bootje van Koos. Daar kon Annie heerlijk van genieten. Verder hield Annie er van om mooie spulletjes te kopen en ze ging graag uit. Ook hield ze veel van luisterboeken.

Dit jaar begon ze last te krijgen van buikpijn en de klachten gingen maar niet over. In juli, net voor haar 80e verjaardag hoorde ze dat ze ongeneeslijk ziek was. Haar ziekbed verdroeg ze bijna altijd opgewekt. In augustus heeft ze de ziekenzalving ontvangen. Op dinsdag 4 november is ze dan overleden. Op zaterdag 8 november hebben we voor haar gebeden in de uitvaart, en haar overgedragen aan God, in wie ze geloofde, en op wie ze vertrouwde.

Pastor Kwee.   

Terug naar voorgaande pagina
Discussiëren is kennis uitwisselen, ruziemaken is onwetendheid uitwisselen.