rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 4 - 2013 > Theodora Maria Hoogervorst-van Leeuwen

Theodora Maria Hoogervorst-van Leeuwen

Geboren: 12 augustus 1924
Overleden: 10 november 2013
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Dora werd geboren in 1924 in Wateringen. Zij was de tweede in een gezin van twaalf.

Als oudste meisje leerde ze al vroeg wat zorgen en werken was. In dit grote gezin is ze eigenlijk een tweede moeder geweest. In 1946 leerde ze Leo kennen. Ze trouwden in 1948 en al snel verhuisden ze naar de Herenstraat, waar drie van de zes kinderen werden geboren. Daarna gingen ze in de Irenestraat wonen, waar aan de drie andere kinderen het leven werd geschonken.

Dora was de drijvende kracht van het gezin. Leo en Dora deden alles samen en zorgden voor een fijne jeugd voor de kinderen. Dora was erg zorgzaam, ze was er altijd en cijferde zichzelf altijd weg. Vrienden konden altijd mee-eten. Schoonzoons en schoondochter waren haar even lief als haar eigen kinderen. Ze hield van zwemmen en fietsen. Tot haar 70e heeft ze druiven gekrent. Uit het geloof haalde ze veel kracht. Zevenentwintig jaar is ze lid geweest van het koor Corona. Ze is diverse malen naar Lourdes geweest en heeft het daar prachtig gevonden.

De laatste jaren werden zwaarder door Alzheimer, maar ondanks dat was ze er nog altijd voor Leo en de kinderen.

Op 7 november ontving ze de ziekenzalving. Drie dagen later is ze heel rustig ingeslapen. De avondwake werd zeer druk bezocht. Na de uitvaartmis hebben we haar definitief uit handen gegeven. Maar de dierbare herinneringen blijven in ons hart.

Pastor M. Kwee        

Terug naar voorgaande pagina
Steun onze WJD jongeren, koop een WJD kaars voor € 5,00. Bestel via wjd2016@rkwestland.nl