rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 4 - 2013 > Nicolaas Godefridus van Gaalen

Nicolaas Godefridus van Gaalen

Geboren: 18 ktober 1921
Overleden: 20 oktober 2013
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Niek werd geboren in Wateringen. Hij had twee zussen en een broer. Zijn moeder overleed toen hij nog jong was. Zijn oudere zus nam de verzorging over. Niek was heel slim en intelligent, maar er moest al vroeg gewerkt worden. Een groot deel van zijn leven is hij in dienst geweest bij tuinderijen. Daar verrichtte hij allerlei werkzaamheden. De laatste jaren werkte hij voor de gemeente Rijswijk in het groenonderhoud.

Daarnaast was Niek lid van het CDA en had hij een volkstuin. Heel lang heeft hij samengewoond met een zus en een broer. Zij waren allen echter heel zelfstandig en gingen zo hun eigen wegen. Maar alle drie hebben ze altijd een hechte band met andere familieleden gehad. Ze hoorden er altijd bij. Het geloof betekende heel veel voor Niek. In het jaar 1990 was hij op bedevaart in Rome. Hij heeft dat geweldig gevonden. Van karakter was Niek een heel praktisch mens. Er is niet veel uitleg nodig, niet te veel praten, gewoon doen.

De laatste tijd ging hij geleidelijk achteruit. Tot op het einde is hij geestelijk helder gebleven. Op zondag 20 oktober is hij dan in De Ark rustig ingeslapen. Zijn tweede naam is Godefridus, hetgeen betekent: Gods vrede, oftewel: hij die leeft in de vrede van God. Moge zijn tweede naam nu ten volle werkelijkheid zijn voor hem. Dat hij voor altijd mag rusten in Gods vrede.

pastor M. Kwee.     

Terug naar voorgaande pagina
Het is aardig om belangrijk te zijn, het is belangrijker om aardig te zijn.