rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 4 - 2013 > Margaretha Maria Elisabeth van Herreveld-v.d. Berg

Margaretha Maria Elisabeth van Herreveld-v.d. Berg

Geboren: 17 februari 1946
Overleden: 09 oktober 2013
Plaats: Naaldwijk

In dierbare herinnering

Op 9 oktober is, voorzien van het Heilig Sacrament der zieken, van ons heengegaan mevrouw Margaretha Maria Elisabeth van Herreveld – van den  Berg uit Naaldwijk in de leeftijd van 67 jaar. Margreet werd geboren als jongste dochter in een groot gezin in De Lier. Als kind verloor zij haar moeder.

De oudere zussen hielpen het gezin te runnen. Na de schooltijd ging zij al jong aan het werk in de huishouding. Tijdens haar huwelijk heeft zij in ’s-Gravenzande gewoond. Als moeder leefde zij zeer mee met haar kinderen Judith en Remco.

Margreet heeft haar levenlang een kwetsbare gezondheid gehad. Toen zij alleen kwam te staan en in Arie van Herreveld een nieuwe partner vond, verhuisde zij naar Naaldwijk. Als oma was zij trots op haar kleinkinderen en vond het leuk om hen te verwennen. Jarenlang woonde zij  vlak bij de kerk. Een tijd heeft zij op de pastorie meegeholpen om kerkboekjes te vouwen. Naar de kerk gaan, de lukte niet meer maar zij luisterde via de kerkradio naar de vieringen en ontving wekelijks de Heilige Communie van een van de parochianen.

Margreet vond gezelligheid bij de koersbalvereniging en ging ook graag naar de bijeenkomsten van de Zonnebloem. Tweemaal is zij in Lourdes geweest. Nu is zij gedragen door haar geloof de Heer tegemoet gegaan. Wij hebben haar leven in Gods Hand neergelegd tijdens de avondwake en uitvaart op 14 en 15 oktober in de Adrianuskerk. Wij wensen haar gezin, familie en buren troost en vrede toe.

Pastoor J. Steenvoorden.

Terug naar voorgaande pagina
Discussiëren is kennis uitwisselen, ruziemaken is onwetendheid uitwisselen.