rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 4 - 2013 > Hendrikus Christianus Johannes de Vreede

Hendrikus Christianus Johannes de Vreede

Geboren: 25 september 1950
Overleden: 01 december 2013
Plaats: Naaldwijk

In dierbare herinnering

Op 1 december is, gesterkt door het Heilig Sacrament der zieken, van ons heengegaan de heer Hendrikus Christianus Johannes de Vreede uit Naaldwijk in de leeftijd van 63 jaar.

Begin oktober vorig jaar is zijn vrouw Thea overleden. Voor de twee zoons Jonn en Richard en hun gezinnen is het heel ingrijpend om in zo’n kort tijdsbestek afscheid te moeten nemen van beide ouders, schoonouders en grootouders. Na het afscheid van zijn vrouw probeerde Henk ondanks de zorgen om zijn gezondheid het leven weer op te pakken. Hij was flink, een echte doorzetter en heeft zijn gevoel voor humor nooit verloren. Henk is geboren en getogen in Nootdorp en groeide op met zijn vier zussen. Zijn eigen ouders zijn ook te vroeg overleden.

Henk was een harde werker. Jarenlang heeft hij het ambacht van bakker uitgeoefend. Later heeft hij jarenlang een snackbar in Den Haag gerund.  Toen zijn baan daar stopte, vond hij nieuw werk als medewerker op de bloemenveiling. Voortvarend en met groot enthousiasme ging hij aan de slag. Henk en Thea verhuisden van Wateringen naar Naaldwijk en zijn zich hier heel goed thuis gaan voelen. Fijne contacten werden met de buren onderhouden.

Ook gingen zij naar de kerk in de Adrianus. Bij thuiswedstrijden ging Henk vaak naar Westlandia. Als vader was Henk trots op zijn zoons en volgde met veel belangstelling hun werk. Ook was hij gesteld op zijn schoondochters Sandra en Sonja. Zijn kleinzoons Stijn, Cas en Bart hebben veel vreugde in zijn leven gebracht. De vertrouwde aanwezigheid van Thea en Henk te moeten missen, dat is een verdriet waar geen woorden voor zijn. Maar de goede basis die zij samen hebben gelegd in hun gezin, is een blijvend fundament om in verbondenheid met elkaar verder te bouwen aan de toekomst. Henk heeft zijn laatste periode doorgebracht in het Hospice  ‘Beukenrode.’ Van daaruit is hij zelfs nog een keer op zondag naar de kerk gegaan. Nu is hij gedragen door zijn geloof de Heer tegemoet gegaan en met Thea herenigd in het Mysterie van het Eeuwig Leven. Wij hebben afscheid van hem genomen tijdens de avondwake en uitvaart op 6 en 7 december in de Adrianuskerk. Moge Henk na een leven met goede en kwade dagen nu rusten in vrede. Wij wensen Jonn en Sandra, Richard en Sonja, de kleinzoons, familie en vrienden veel kracht en troost toe in de komende tijd.

Pastoor J. Steenvoorden

Terug naar voorgaande pagina
Discussiëren is kennis uitwisselen, ruziemaken is onwetendheid uitwisselen.