rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 4 - 2013 > Hendrika Alida Cornelia Meijer-van Elswijk

Hendrika Alida Cornelia Meijer-van Elswijk

Geboren: 06 augustus 1930
Overleden: 03 oktober 2013
Plaats: Monster

In dierbare herinnering

Op de rouwkaart die de familie verstuurde bij het overlijden van Riek Meijer staat: ‘Achter ons verdriet, schuilt een glimlach van herinneringen’. Het zegt iets van de band tussen Riek en haar drie zoons. Een band die gegroeid is door haar houding naar haar jongens toe vanaf hun geboorte. Zelf opgegroeid als de oudste van 14 kinderen in een tijd van regels en wetten die in haar veel angst hadden veroorzaakt, besloot zij het in haar opvoeding anders te doen. De jongens kregen een grote mate van vrijheid. Tegelijk werd het huis van het gezin Meijer een zoete inval. Vader zorgde voor de gezellige babbel, moeder voor de inwendige mens.

Ze genoot ervan om haar jongens zo op te zien groeien.

De liefde die ze in haar ouderlijk gezin dikwijls had moeten ontberen, vond ze in ruime mate bij haar man Kees. De liefde was wederzijds en voor de directe omgeving voelbaar.

Hoe toepasselijk was het evangelie in de viering bij haar afscheid. Een lezing die de familie zelf aanreikte. Het verhaal van het mosterdzaadje. Jezus houdt ons voor dat hoe klein je ook bent van oorsprong, ieder kan uitgroeien tot een prachtige boom. Zo is de liefde als een klein zaadje in het hart van Riek uitgegroeid tot iets groots. Zichtbaar geworden in drie prachtige zoons, in zeven kleinkinderen en een achterkleinzoon. Ze was er zichtbaar gelukkig mee.

In een viering waarin de familie veel persoonlijke inbreng had, hebben we haar vanuit de gemeenschap van Monster de laatste eer bewezen en haar begraven op de parochiële begraafplaats. De familie gaat verder met een glimlach van herinneringen.

 

M. Hoogervorst

Pastoraal werkster

Terug naar voorgaande pagina
Het geluk vermenigvuldigt zich slechts wanneer u het met iemand deelt.