rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 4 - 2013 > Dirk Wouter Adriaan van Putten

Dirk Wouter Adriaan van Putten

Geboren: 02 september 1929
Overleden: 05 november 2013
Plaats: Monster

In dierbare herinnering

Dick van Putten werd geboren in Den Haag op 2 september 1929. Het was een groot gezin. Een familie van veilinghandelaren. Dick leerde Toos Duyvestijn kennen, ze trouwden in 1955. Hij was commissionair aan de groenteveiling in Loosduinen. Toen hij problemen met zijn rug kreeg, is hij gaan werken voor de luchtmacht. Daar werkte hij zo’n 25 jaar. Intussen hadden Dick en Toos het leven geschonken aan Nandy, Aad en Dick. Het gezin had het niet zo breed. Daarom werkte Dick ook als verkoper in een broekenzaak, en ontvingen ze duitse badgasten in huis. Daarnaast studeerde hij op de handelsavondschool.    

Ook was hij betrokken bij de beginjaren van de Fata Morgana. Dat was in die tijd het clubgebouw van een drumband. Dick was er voorzitter.

Altijd is hij heel zorgzaam geweest en heeft hij zich ingezet voor het welzijn van het gezin en voor een goede toekomst voor de kinderen. Handelen zat hem echt in het bloed. Als de kinderen iets nodig hadden regelde hij het. Hij zocht tot op de bodem uit wat er te koop was en onderhandelde over de prijs. Ze betaalden nooit teveel.

Zijn vrouw Toos overleed in 1988. Dick was een lieve en gezellige vader en opa. Altijd iets leuks doen met de kleinkinderen, als zij in de vakanties bij hem logeerden.

Na zijn verhuizing naar de Masemude ging hij altijd graag biljarten. De laatste stap was de opname in De Lozerhof. Zijn gezondheid ging steeds verder achteruit. Op 5 november is hij dan overleden. Op 8 november hebben we in de kerk afscheid van hem genomen.

Pastor M. Kwee.    

Terug naar voorgaande pagina
Steun onze WJD jongeren, koop een WJD kaars voor € 5,00. Bestel via wjd2016@rkwestland.nl