Berendina de Jong-Nagelhout

Geboren: 06 oktober 1930
Overleden: 31 december 2013
Plaats: Honselersdijk

In dierbare herinnering

Op 31 december is overleden mevrouw Berendina de Jong – Nagelhout uit Delft in de leeftijd van 83 jaar. Haar uitvaart vond plaats op 8 januari in de parochiekerk van Honselersdijk omdat zij daar een bijzondere band mee had via dochterMarian van Heijningen – de Jong en haar gezin.  Dinie Nagelhout werd in 1930 geboren in Woudsend in Friesland. Na haar huwelijk metPiet de Jong uit Bolsward verhuisde zij naar Delft vanwege het werk van haar man bij de gist en spiritusfabriek. Zij heeft haar geliefde Friesland zeer gemist. Graag ging zij bij familie op bezoek en ook tijdens de vakantie werd de geboortestreek vaak aan gedaan.

Als echtgenote en moeder stond zij altijd klaar voor haar man en hun kinderen Marian en Chris. Veel heeft zij met haar gezondheid getobd. Maar Dinie liet zich niet uit het veld slaan. Zij was flink en moedig, een echte doorzetter. Veel kracht heeft zij gevonden in haar geloof.

Piet en Dinie voelden zich zeer verbonden met parochie van de Heilige Pastoor van Ars in Delft waarbij zij actief betrokken waren. De sluiting van deze mooie kerk heeft hen veel pijn gedaan. Graag had Dinie in het onderwijs gaan werken. Maar de mogelijkheid om door te leren was er in haar jeugd niet. Zij vond het daarom ook heel bijzonder dat haar dochter Marian als leerkracht in het basisonderwijs werkzaam is. Dinie was een bescheiden vrouw, voor zichzelf had zij niet veel nodig. Zij leefde zeer mee met haar kinderen en hun gezinnen.

De vier kleinkinderen hadden een bijzonder plekje in haar hart. Na het overlijden van haar man Piet in 2009, na een periode waarin zijn gezondheid steeds meer tekort schoot, viel het alleen zijn haar zwaar. Toch probeerde zij het leven weer op te pakken.

Na een val begin december werd zij opgenomen in het ziekenhuis. Zij leek aanvankelijk te herstellen en weer naar huis te kunnen. De laatste dagen van dit jaar gingen haar krachten opeens sterk achteruit. Nu is zij gedragen door haar geloof de Heer tegemoet gegaan.

Moge Dinie de Jong – Nagelhout na een liefdevol leven rusten in vrede.

Wij wensen haar gezin en familie troost en vrede toe bij het dragen van het verlies.

Pastoor J. Steenvoorden

Terug naar voorgaande pagina
Discussiëren is kennis uitwisselen, ruziemaken is onwetendheid uitwisselen.