rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 3 - 2015 > Maria Cornelia Clazina Schouten-van der Wilk

Maria Cornelia Clazina Schouten-van der Wilk

Geboren: 01 december 1913
Overleden: 07 augustus 2015
Plaats: Monster

In dankbare herinnering

Op 1 december 1913 zag Marie van der Wilk het levenslicht. Ze kwam uit een groot gezin. Door een broer van haar, leerde zij bij het voetbal haar man Gerard Schouten kennen. In 1936 trouwde ze. Ze kregen acht kinderen waarvan baby Leo helaas al na 6 maanden overleed. Moeder Marie heeft daar veel verdriet van gehad. Door haar geloof kon ze het een plekje geven. In 1979 overleed haar man Gerard na een huwelijk van 43 jaar. Hij had jaren voor de familie Van Heijningen als knecht in de tuin gewerkt en ook na zijn dood kreeg moeder Marie nog steeds producten uit de tuin. In het seizoen hielp moeder Marie mee in de tuin met het krenten van druiven. Verder was ze altijd thuis en was ze zorgzaam en stond ze voor iedereen klaar. Het was een hard werkende vrouw. Een dochter omschreef haar als “super moeder”. Naast de zorg voor haar eigen gezin, zorgde moeder Marie ook voor haar broer Kees. Toen het minder met haarzelf ging, is ze verhuisd naar Duinhof in Ter Heijde. Daar had ze een vriendin die nog iets ouder was dan haarzelf. De kleinkinderen en achterkleinkinderen bezochten haar regelmatig en daar was ze heel blij mee. Ze was dol op ze. De honderdste verjaardag van moeder Marie is dan ook uitbundig gevierd. De laatste twee weken van haar leven waren moeilijk voor moeder Marie. Ze was onrustig en angstig door haar ziekte. Maar bleef een sterk geloof hebben. Ze bleef bidden tot haar God.

Op 7 augustus, de dag van haar overlijden, is dominee Nauta van Duinhof na de weeksluiting bij haar geweest want zij ging naar alle vieringen. Hij heeft haar de hand opgelegd en toen werd ze rustig. Even later is zij rustig ingeslapen. Vrijdag 14 augustus hebben wij haar naar haar laatste rustplaats gebracht. Dat zij nu daar mag zijn bij haar Vader.

Els Geelen, pastoraal werkster

Terug naar voorgaande pagina
Wij zijn geen menselijke wezens die het spirituele ervaren. Wij zijn spirituele wezens die het menselijke ervaren.