rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 3 - 2015 > Margaretha Gerarda Johanna Paalvast-van Luijk

Margaretha Gerarda Johanna Paalvast-van Luijk

Geboren: 9 augustus 1936
Overleden: 21 augustus 2015
Plaats: Monster

In liefdevolle herinnering

Gre werd geboren aan de Boslaan in Naaldwijk. Ofschoon ze goed en graag leerde moest ze op haar 13e  jaar van school om, zoals het toen gewoon was, thuis te helpen of bij haar vader in de tuin.  
In de strenge winter van 1955 ontmoette ze Geerd Paalvast op het ijs, het bleek liefde op het eerste gezicht, het was een onbezorgde tijd waar ze samen van genoten.
Na een verkeringstijd van 6 jaar gingen ze wonen aan de Oorberlaan aan de grens van Monster-Loosduinen. Er werden 3 kinderen geboren Astrid, Marco en Gerd-Jan. In de tuin werden eerst nog tomaten geteeld maar later chrysanten en perkplanten en  als het nodig was hielp Gre mee.
Gre was een sterke vrouw, haar huis stond open voor iedereen en het was genieten in de polder van haar eigen gemaakte cake en oliebollen. De kinderen trouwden en er kwamen 5 kleinkinderen bij waar Gre zeer van kon genieten. In 1990 gingen Geerd en Gre in het dorp wonen, eerst in de Dr. v/d Brinkstraat, later in het Kloosterproject. Hier kreeg Gre haar knutselclub en maakte ze met een groepje dames de mooiste 3D kaarten waar ze erg trots op was. Hoewel Gre en Geerd nooit verre reizen maakten gingen ze twee keer naar Canada omdat Astrid met haar gezin geëmigreerd was en ze toch wilden weten hoe het leven daar was. Ze kwamen thuis met de mooiste ervaringen en verhalen. Helaas, door een ongelukkige val brak Gre haar rug en vanaf die tijd is het nooit meer goed gekomen. Ze heeft jarenlang veel pijn gehad, ze kreeg veel injecties en pijnstillers en moest een grote stap terug doen. De thuiszorg hielp dagelijks en Geerd werd haar mantelzorger.
Zo'n 9 jaar geleden verhuisden ze naar een prachtig appartement in De Masemude. Gre genoot van de kleine dingen zoals een potje rummycub en koffie drinken in de Masemudezaal. Maar er kwamen steeds meer beperkingen. Ze ging naar de dagopvang in de Kornalijn in 's Gravenzande waar ze zich zeer welkom en verwend voelde. Ofschoon ze met een busje gehaald en gebracht kon worden reed Geerd haar er heen om alle putten en bulten te omzeilen! Haar rug bleef het struikelblok. Gre was een trouwe Maria vereerster, ze bad om kracht wat ze zo hard nodig had.
De laatste 4 weken waren zwaar. We hadden haar die graag bespaard. Voor een operatie moest Gre naar het ziekenhuis, kwam in een verpleeghuis terecht en weer in het ziekenhuis. Op 9 augustus vierden we nog haar 79 e verjaardag in het verpleeghuis samen met de hele familie. Op 18 augustus ontving Gre de sacramenten voor de zieken en op vrijdag 21 augustus is ze te midden van haar gezin gestorven. De prachtige muzikale uitvaart was op 27 augustus. Na de viering brachten we haar naar haar laatste rustplaats op de begraafplaats naast de Machutuskerk, waar ze mag rusten in vrede.

Namens pastor Smulders, Riet Paalvast

Terug naar voorgaande pagina
Het geluk vermenigvuldigt zich slechts wanneer u het met iemand deelt.