Johannes Petrus Maria Mens

Geboren: 23-6-1941
Overleden: 12 augustus 2015
Plaats: Monster

In dankbare herinnering

Op 12 augustus is Johannes Petrus Maria Mens in de leeftijd van 74 jaar in Den Haag  overleden. Jan is geboren op 23 juni 1941 als oudste zoon in een gezin met zes kinderen. Hij groeide op in Poeldijk. Jan had al in zijn jeugd interesse voor techniek. Hij ging naar de Ambachtsschool en hij ging aan het werk als elektricien. Hij doorliep ook een avondstudie hiervoor en hij startte een bedrijf voor automatisering in de kassentuinbouw. Jan kwam over de vloer bij de ouders van Joke. Daar hebben zij elkaar ontmoet. Hun huwelijk was op 8 maart 1966 en ze kregen drie zonen. Jan was een nieuwsgierig man die alles onderzocht, hij wilde alle details weten. Dat kwam niet alleen in zijn beroep van pas. Jan had een grote passie, het filmen, waarbij het goed is om te weten op welke manier alles functioneert. Binnen de filmclub uit Maassluis werd Jan daardoor een grote vraagbaak, op vele technische vragen wist hij antwoord. De laatste jaren van zijn arbeidzame leven heeft Jan gewerkt bij Agriferm (uit Aalsmeer). Na zijn pensionering, Jan was 63 jaar, kwam er meer tijd om te reizen en alles te observeren, vooral door het oog van de camera.
In 2012 werd het duidelijk dat Jan problemen had met voldoende ademhalen. Hij bleek kanker te hebben en hij ging het gevecht hiermee aan. Tussendoor moest hij nog een operatie ondergaan. Na een val thuis, raakte Jan in een coma en hij overleed 20 uur daarna.
De crematieplechtigheid vond plaats op 17 augustus in crematorium Ockenburgh in Den Haag. Op de rouwkaart voor Jan staat: ‘Het licht is uit, de camera staat stil’. We hebben gebeden dat Jan nu in het Licht van de Heer opgenomen is.

diaken Dits

Terug naar voorgaande pagina
Discussiëren is kennis uitwisselen, ruziemaken is onwetendheid uitwisselen.