rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 3 - 2015 > Joannes Bartholomeus Machutus Maria van Heijningen

Joannes Bartholomeus Machutus Maria van Heijningen

Geboren: 25 augustus 1949
Overleden: 09 september 2015
Plaats: Monster

In dankbare herinnering

Jan van Heijningen overleed op woensdag 9 september. Een plotselinge dood. Schokkend. Het kan toch niet waar zijn. ’s Ochtends nog aan de telefoon, vóór de middag klaar om samen aan tafel te gaan; maar de maaltijd, met liefde klaar gemaakt, bleef onaangeroerd. Een dood, nog midden in het leven. Jan werd 66 jaar. Als jongste in het tuindersgezin met een broer en twee zussen heeft Jan de warmte van het samenleven ervaren. Je kunt niet buiten elkaar. En zo is het ook gegaan in zijn huwelijk met Coby Hendriks. Ruim veertig jaar samen. En zo was ook zijn geloofsleven. Goed begrijpend dat het niet om grote sier gaat maar om eenvoudig weg er in liefde en toewijding te zijn voor elkaar. Allereerst samen met zijn vrouw, en in bredere kring met familie en vrienden. Vandaar dat voor zijn uitvaart op 15 september in de Machutuskerk te Monster de Paulusbrief aan de Korintiërs over de liefde werd gekozen. Kracht en humor puttend uit liefde. Door alle zorgen heen de zonnestraaltjes van dankbaarheid herkennen. Aan de Cubalaan in Poeldijk werden perkplanten en geplozen chrysanten geteeld. Hard werken en ’s winters een vliegvakantie naar de Canarische eilanden of Bonaire. Jan had vele hobby’s: motoren en brommers, de schietvereniging en de bloementuin samen met Coby. En ook gaf hij vele uren aan de parochie vooral de verzorging van de begraafplaats. “Wij verliezen een lieve broer, zwager en oom die wij zeker zullen missen. Jan je was een topper”, zo sprak zijn broer Piet tijdens de uitvaart. Dat Coby kracht mag vinden in de liefde die blijft, door de dood heen. Dat Jan mag rusten in vrede en zich geborgen mag weten in de liefde van de Schepper van hemel en aarde.
In dat geloof en in die hoop bidden wij om eeuwig geluk voor Jan van Heijningen, dat hij daar nu met de herders engelen mag horen zingen, hun liederen vloeiend en klaar. En bidden wij om troost en kracht voor ons, opdat wij in zijn geest, richting en houvast mogen blijven vinden. Amen.

Pastor Hans Smulders

Terug naar voorgaande pagina
Discussiëren is kennis uitwisselen, ruziemaken is onwetendheid uitwisselen.