rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 3 - 2015 > Hendrika Maria Laurentia van Winden-Hendriks

Hendrika Maria Laurentia van Winden-Hendriks

Geboren: 27 januari 1923
Overleden: 12 september 2015
Plaats: ’s Gravenzande

Henny is op 27 januari 1923 in Kijkduin ter wereld gekomen. Daar groeide zij op te midden van 5 zussen en 4 broers. Het verlies van hun vader op jonge leeftijd was er de oorzaak van dat zij verhuisden naar de Naaldwijkseweg in `s-Gravenzande. Zij werd verliefd op de jongen, vader Beppes, die aan de deur kwam om melk te verkopen. Zij hebben 10 jaar verkering gehad; dit vond zij veel te lang duren omdat ze zo graag een gezinnetje wilde stichten. Hun geduld werd beloond en op 10 januari 1951 stapten zij in het bootje. Twee kinderen, een dochter en een zoon, werden geboren.
Zij begonnen samen een melkzaak, pap ging het pad op en mam deed het werk in de winkel. Dat was wel hard werken; voor haar geen probleem want de klanten gaven haar ook dat praatje waar zij zo van hield. Toen het tijd was voor hun pensioen trokken zij samen de natuur in op zoek naar vogels, bloemen en plantjes. In 1996 moest zij afscheid nemen van pap, het viel haar erg zwaar alleen verder te gaan. Toch hoorden wij haar niet klagen en ging zij haar eigen weg. Ze zocht de contacten waar zij zo van hield zelf op, door het vele vrijwilligerswerk dat zij deed: zoals het bezoeken van een alleenstaand en of ziek medemens. Deze rollen werden omgedraaid op het moment dat haar gezondheid minder werd en toen genoot zij van allen die haar regelmatig bezochten en met haar naar buiten gingen. Henny genoot van de kleine dingen, de bezoekjes van haar kleinkinderen, lekker eten, fietsen en nog zoveel meer. Ze was positief ingesteld en stond graag voor een ander klaar. Ze was een wijze en moedige vrouw, die velen met een gevoel van groot gemis achterlaat. Henny is op 12 september in haar vertrouwde omgeving in ‘Sonnevanck’ overleden Na een mooie afscheidsviering is Henny begraven op de Algemene Begraafplaats ‘Beukenhage”. Dankbaar vertrouwen we Henny toe aan God en zeggen à Dieu!

Terug naar voorgaande pagina
Het geluk vermenigvuldigt zich slechts wanneer u het met iemand deelt.