rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 3 - 2015 > Gelinus Jacobus Margaretha Steenvoort

Gelinus Jacobus Margaretha Steenvoort

Geboren: 5 maart 1957
Overleden: 26 augustus 2015
Plaats: Monster

In dankbare herinnering

‘Veel te vroeg, maar omringd door liefde is in ons bijzijn overleden René Steenvoort’, aldus een gedeelte van de tekst op zijn rouwkaart.
“Een familieman in hart en nieren”, zo werd hij omschreven in een van de gesprekken als voorbereiding op de avondwake. René was iemand, die voor iedereen klaar stond, altijd en overal. Ruim twee jaar geleden kreeg hij te horen, dat hij aan longkanker leed, een verschrikkelijk bericht voor hem en zijn gezin. René heeft gevochten om zo lang mogelijk bij zijn dierbaren te blijven, maar helaas heeft hij deze strijd niet kunnen winnen. Koos Sekrève zong het lied: ”Ik droom een onmogelijke droom” op verzoek van Caroline, zijn echtgenote, want dat zal René veel gedaan hebben.
Schoonzoon Marnix, evenals een aantal vrienden en bekenden, hebben meer dan eens meegedaan aan the Ride for the Roses, waarbij na afloop altijd een rode roos wordt uitgereikt. Jolentha Zaat zong met Koos, het lied “De Roos” en Vivace zorgde voor diverse andere stemmige liederen. Neef Youri schreef zelfs een tekst voor zijn oom, die hij voorlas en ook Caroline haalde zelf herinnerin-gen op. In de kerk zijn stoelen bijgezet en er moesten nog mensen staan, maar het was doodstil, zoveel indruk maakten deze woorden.
De volgende dag was de uitvaartdienst in crematorium Ockenburgh en werd René voorgoed uit handen gegeven. Wil graag eindigen met de tekst, die op de voorkant van de rouwkaart stond: ‘Het mooiste van het leven zijn de sporen van Liefde, die wij achterlaten als wij weggaan’.
Namens onze parochiegemeenschap  wil ik dat de families Steenvoort en Van der Linden graag toewensen, dat zij deze sporen van Liefde veelvuldig zullen ervaren, die René heeft achtergelaten.

Bep van Rest

Terug naar voorgaande pagina
Steun onze WJD jongeren, koop een WJD kaars voor € 5,00. Bestel via wjd2016@rkwestland.nl