rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 3 - 2015 > Cornelia Johanna Apolonia van Paassen

Cornelia Johanna Apolonia van Paassen

Geboren: 29 april 1934
Overleden: 15 september 2015
Plaats: Naaldwijk

In dankbare herinnering

Op 15 september is overleden mevrouw Cornelia Johanna Apolonia van Paassen uit Naaldwijk in de leeftijd van 81 jaar. De laatste maanden werd zij liefdevol verzorgd in hospice ‘Beukenrode.’ Corry werd geboren als vierde kind in het grote gezin van Rien van Paassen en Corry  van der Hoeven. Zij kon goed leren, maar ging na de lagere school haar moeder helpen in de zorg voor het gezin. Toen zij begin 20 was koos zij voor de verpleging. Na de opleidingen specialisaties ging zij werken in de wijkverpleging in Leidschendam en later in Zoetermeer. Zij stond met hart en ziel klaar voor de patiënten die aan haar goede zorgen waren toevertrouwd.  Na haar pensionering is zij na een paar jaar teruggekeerd in Naaldwijk.  Corry was een echt mensenmens. Zij was belangstellend en attent. Ook met de kinderen van haar broers en zussen onderhield zij een goede band.  Zij vergat nooit een verjaardag en heeft in haar leven ontelbare kaarten verstuurd aan familie, vrienden en anderen. Tijdens haar ziekteperiode heeft zij deze ruimschoots teruggekregen. Honderden kaarten heeft zij ontvangen en dat was een grote geestelijke steun voor Corry.
Haar familie verliest in Corry een lieve zus, schoonzus en tante. Zij was heel gastvrije en ging graag met een aantal familieleden op vakantie. Corry wist haar vrije tijd altijd actief in te vullen. Wandelen, bridgen, mandoline spelen met haar zus, zingen in het Westlands Dameskoor. Het was heel indrukwekkend hoe het Dameskoor met prachtige liederen de laatste eer heeft bewezen. Corry vond  inspiratie tijdens de vieringen in de kerk en heeft zich jarenlang als vrijwilligerswerk ingezet voor de bezorging van het parochieblad in haar buurt. Wij hebben haar dienstbare leven in Gods Hand neergelegd tijdens de avondwake en  Eucharistieviering  op 20 en 21 september jl. Moge Corry na een liefdevol leven rusten in vrede. Wij wensen haar familie, vriendinnen en vrienden veel kracht en troost toe in deze tijd van leegte en gemis.    

pastoor J. Steenvoorden

Terug naar voorgaande pagina
Het geluk vermenigvuldigt zich slechts wanneer u het met iemand deelt.