Petrus Hendrikus de Brabander

Geboren: 04 januari 1932
Overleden: 23 juli 2014
Plaats: Monster

In dankbare herinnering

Op 23 juli 2014 is, op 82-jarige leeftijd, de heer Petrus Hendrikus de Brabander in Monster overleden. Piet is in Monster geboren als zoon van de schoenmaker. Hij is zelf heel even schoenmaker geweest, maar daarna ging hij voor 18 maanden naar Korea. Deze oorlogsjaren noemde hij een donkere periode. Hierna is Piet vier jaar gaan varen op een cruiseschip. Hij kreeg een woning aan de wal in Den Haag, waar zijn buurvrouw Hannie was. Het begin van een relatie was daar. Ze trouwden op 15 oktober 1959 en ze gingen in de Smitstraat in Den Haag wonen. Daar werden twee zonen en een dochter geboren. Op dat moment werkte Piet als chauffeur op een tankwagen. In 1967 verhuisde het gezin naar de Choorstraat in Monster. Piet was een handige man die zelf een flink zwembad in de tuin aanlegde. Met zo’n mooi zwembad, hoef je niet op vakantie te gaan. Dat kwam Piet goed uit, want hij was gewoon graag thuis. In 1981 moest het gezin plaats maken voor een nieuw gemeentehuis. Een nieuwe woning aan de Hazelaarstraat werd betrokken. Later bleek dat medewerkers van het sloopbedrijf het zwembad met moeite kapot kregen.

In 1984 ging Piet zijn werkgever failliet en ging hij aan de slag bij Selektvracht. Dit deed hij een jaar of acht, toen stopte hij met de betaalde arbeid. Hij bleef echter gewoon aan het werk bij zijn kinderen, huizen verbouwen, klussen en behangen. Daarnaast heeft Piet prachtige tekeningen gemaakt die zijn huiskamer sieren en hij maakte molens voor in de tuin. Hij maakte ook houten poppen voor zijn vijf kleinkinderen. Om dit te maken had Piet een eigen domein: zijn schuur in de tuin. Hier was hij op werktijden te vinden, onderbroken door een bakkie thuis. Het leven had een zekere regelmaat. Piet was een gewilde leverancier van zogenaamde sloven, naar eigen ontwerp, die hij ook in zijn schuur vervaardigde. Dit deed hij tot twee jaar terug. Zijn gezondheid was toen al verslechterd. Piet is altijd thuis door Hannie verzorgd en na een lange strijd is hij naar de Heer gegaan.

De uitvaartdienst vond plaats op 28 juli in de Machutuskerk, waarna Piet begraven is op de parochiële begraafplaats. We bidden dat Piet opgenomen is in het eeuwige leven en daar mag rusten, opgenomen in Gods liefde.

diaken R. Dits

Terug naar voorgaande pagina
Steun onze WJD jongeren, koop een WJD kaars voor € 5,00. Bestel via wjd2016@rkwestland.nl