rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 3 - 2014 > Henricus Joannes Joseph van Steekelenburg

Henricus Joannes Joseph van Steekelenburg

Geboren: 06 mei 1936
Overleden: 14 augustus 2014
Plaats: Kwintsheul

In dankbare herinnering

Henk werd in 1936 geboren als oudste zoon van Jan en Rie van Steekelenburg. Uiteindelijk telde het gezin 12 kinderen. Henk werd in zijn jonge jaren geplaagd door ziekte, waardoor hij maandenlang het bed moest houden. Gelukkig werd later zijn wereld wel wat groter, hoewel Henk zich in de Heul het beste thuis voelde.

In 1964 begon Henk zijn eigen tuin op de Bovendijk, naast die van zijn vader. En hij vond Joke op zijn pad, met wie hij 50 jaar lang lief en leed gedeeld heeft. Naast zijn werk, de bezigheden thuis en voor Quintus, was Henk actief als drager en hulpkoster in de Andreaskerk. En hij mocht met Joke graag allerlei uitstapjes maken en kaarten met hun vrienden.

De laatste tijd ging zijn gezondheid steeds verder achteruit. Joke kon hem niet meer thuis verzorgen. Ze had het altijd met liefde gedaan, maar nu was verpleeghuis Houtwijk toch een betere plek voor hem.

Nu heeft Henk dan toch eindelijk rust gevonden. “Het is een bevrijding voor hem” zegt Joke. Maar ze zal de troost en bemoediging van haar familie en vrienden heel hard nodig hebben om het gemis, dat er ongetwijfeld ook is, een plekje te kunnen geven. Laten we maar met een glimlach op ons gezicht terug denken aan deze vriendelijke en eenvoudige man, die zijn leven lang zo trouw en dienstbaar is geweest aan zijn lieve Joke en zoveel mensen om hen heen. Henk, rust zacht en à Dieu!

Marie-Thérèse van de Loo, p.w. 

 

Terug naar voorgaande pagina
Het is aardig om belangrijk te zijn, het is belangrijker om aardig te zijn.