rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 3 - 2014 > Geertruida Martina Theresia van Dijk-van der Maarel

Geertruida Martina Theresia van Dijk-van der Maarel

Geboren: 29 november 1930
Overleden: 29 augustus 2014
Plaats: Honselersdijk

In dierbare herinneringen

Op 29 augustus is, voorzien van het H. Sacrament der zieken, van ons heengegaan: mevrouw Geertruida Martina Theresia van Dijk–van der Maarel in de leeftijd van 83 jaar. Truus groeide op in Den Hoorn op een boerderij waar zij van jongs af aan heeft meegewerkt. Later ging zij bij een familie helpen in de huishouding. In 1955 trad zij in het huwelijk met Arnoldus van Dijk en verhuisde zij naar de Haagkamp in Honselersdijk. Het gezinsleven is altijd nauw verbonden geweest met het tuinbouwbedrijf, waar Truus jarenlang hard in meegewerkt heeft. Zij was een flinke vrouw die van aanpakken wist. In de ruimte van haar goede zorgen mochten Frans, Kees en Carma opgroeien tot volwassenheid. Na drukke jaren kwam er gaandeweg tijd om op vakantie te gaan en ook ruimte om vrijwilligerswerk te gaan doen voor de Zonnebloem. Zij genoot van haar kleinkinderen en heeft samen met haar man Nol vele gezellige uitstapjes georganiseerd. Truus was een vrouw die van gezelligheid hield.  Zij heeft in haar leven goede dagen maar ook kwade dagen gekend. De afgelopen jaren zijn zwaar geweest. In 2008 is Nol overleden. Haar eigen gezondheid, naar lichaam en geest, ging ook steeds meer tekortschieten. De laatste periode werd zij liefdevol verzorgd in verzorgingshuis ‘De Pijletuinenhof’.

Ook heeft zij de verhuizing naar het Woerdblok nog meegemaakt. Zij was een opgeruimde bewoonster, die vaak voor een vrolijke noot zorgde! Het was ontroerend als zij haar achterkleinkinderen in haar armen sloot. Truus was een gelovige vrouw die graag naar de vieringen kwam. Het rozenkransgebed was haar dierbaar en tot het laatste moment heeft zij de kralen van haar gebedssnoer door haar vingers laten glijden. Nu heeft de Heer haar thuisgebracht. Jezus zegt: ‘Komt allen tot Mij die belast en beladen zijt en ik zal u rust en verlichting schenken.’  De Uitvaartmis heeft plaatsgevonden op 4 september in de parochiekerk van Honselersdijk. Wij wensen haar kinderen en kleinkinderen sterkte toe in de komende tijd.

Pastoor J. Steenvoorden

Terug naar voorgaande pagina
Discussiëren is kennis uitwisselen, ruziemaken is onwetendheid uitwisselen.