Geertruda Brekelmans-Kaerts

Geboren: 22 september 1923
Overleden: 25 augustus 2014
Plaats: Hoek van Holland

In dankbare herinnering

Truus werd geboren op 22 september 1923 in het Brabantse plaatsje Dommelen. Ze was de zesde dochter van Petrus Kaerts en Johanna Daams. Haar vader overleed toen ze 2 jaar was, en haar moeder toen ze 16 jaar was. De oudste zussen namen de taken van moeder over. Tijdens de oorlog ontmoette ze Jan Brekelmans en liet hem niet meer los. Ze trouwden op 30 januari 1951.

Jan werkte bij de douane aan de Nederlands-Belgische grens. Toen de grenscontrole daar verdween ging hij als douanier werken in de Rotterdamse haven en later in Hoek van Holland. In 1951 gingen ze in de Korrelbeton wonen. Intussen schonken ze het leven aan Annemiek in 1952 en Fred in 1954. In 1959 werd een woning aan De Cordesstraat betrokken, waar Truus haar geliefde tuintje kreeg. Hier werd Yolanda in 1965 geboren. Ook was ze regelmatig te vinden op de tennisbaan. Binnen de parochie zat ze in de kerkschoonmaak- en poetswerkgroep en bezorgde ze het parochieblad.

Op 20 maart 1988 overleed Jan plotseling en moest Truus weer een nieuwe weg in het leven vinden. Door haar afnemende gezondheid verhuisde ze naar het Herman Visserhuis, waar ze op een groot balkon haar tuintje kon voortzetten. Er kwamen steeds meer gezondheidsklachten. Na een operatie was ze in het Zonnehuis in Vlaardingen om te revalideren. Een opname in een verpleeghuis lukte niet meer, ze ging snel achteruit. Op 25 augustus is ze in het Zonnehuis overleden. Op 30 augustus hebben we in de kerk afscheid van haar genomen.

Pastor Kwee.           

Terug naar voorgaande pagina
Het geluk vermenigvuldigt zich slechts wanneer u het met iemand deelt.