rkWestland > Federatie > Voor iedereen > Mens in Beeld > In memoriam > Kwartaal 3 - 2014 > Franciscus Petrus Jozeph Nederhof

Franciscus Petrus Jozeph Nederhof

Geboren: 12 oktober 1928
Overleden: 19 juli 2014
Plaats: Naaldwijk

In dankbare herinnering

Op 19 juli 2014 is, gesterkt door het sacrament der zieken, Franciscus Petrus Jozeph Nederhof op 85-jarige leeftijd in Delft overleden. Frans is op 12 oktober 1928 geboren en opgegroeid in Voorschoten in een groot gezin. Zijn vader was agrariër. Na zijn Lagere School is Frans snel bij van Gend & Loos in Voorschoten gaan werken. Hij ontmoette Riet op 21 maart 1955 en de dag erop gingen ze al samen naar de parochiekerk in Voorschoten.

Hun huwelijk was op 23 april 1962 en ze gingen wonen op hun huidige woonadres in Naaldwijk. Deze woning heeft Frans altijd met veel liefde onderhouden en de tuin tot een klein paradijsje gemaakt. Frans werd ook direct lid van het parochiekoor Cantemus Domino. In het jaar van hun 50-jarig huwelijksjubileum werd Frans ook voor de trouwe inzet in dit koor onderscheiden. Frans was een perfectionist en dat kwam ook tot uiting in zijn zang, er moest door iedereen goed gezongen worden. Uit zijn huwelijk met Riet kwamen een dochter en een zoon. Jaren later kwamen er ook kleinkinderen, waar Frans ook gek op was. Frans is na zijn huwelijk op de groenteveiling in De Lier gaan werken. Later stapte hij over naar de bloemenveiling, waar hij 27 jaar heeft gewerkt. Ook hier werkte hij in de catering voor de medewerkers van de veiling en de kooplieden. Op zijn 62e stopte hij met werken en kreeg hij meer tijd voor zijn hobbies, tuinieren en puzzelen. Op zijn 49e is er bij Frans een long verwijderd en het typeert hem, dat hij altijd is door blijven werken. Hij was ook behulpzaam voor andere mensen. De laatste maanden werd duidelijk dat het lichaam van Frans kracht verloor. Hij kwam enkele malen in het ziekenhuis, waar duidelijk werd dat er een einde zou komen aan zijn aardse leven. In alle rust is hij daar overleden. De uitvaartplechtigheid voor Frans was op 25 juli in de Adrianuskerk, waarna Frans gecremeerd is in crematorium Ockenburgh. We hebben gebeden dat hij bij de Heer mag rusten in vrede en daar mag deelnemen aan het hemelse feestmaal.

Diaken Dits

Terug naar voorgaande pagina
Het is aardig om belangrijk te zijn, het is belangrijker om aardig te zijn.